Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol sözü ile ilgili bilgilendirici bir metin yazın

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol  sözü ile ilgili bilgilendirici bir metin yazın

İnsan  her zaman gönlü bol olmalı , cimri olup da dünya malını saklamaktansa  gönlü bol olup yardıma muhtaç olanlara dağıtmak hem dünyamız için faydalı  hem de ahiret hayatımız için faydalıdır . Cömert insan  yardım etmeyi seven , pintilik yapmayan , olduğu halde yok demeyen , var diyen insandır . Kimi insanlar en yakınlarına bile elinde yakını için gerekli olan para varken yok derler . Muhtaç olan yakınlarına yardım etmezler.

Yok diyen insanlar , yardım etmeyen insanların malları bir gün gerçekten bir sebepten yok olur  ve Allah o malı o kişiden alır . Çünkü malı veren de Allah , alan da Allah'tır . Biz sadece bu dünyaya imtihan edilmek için geldik . Bunun için yardıma muhtaç olan insanların ellerinden tutup kaldırmalı ve elimizden gelenin en iyisi onlar için yapmaya çalışmalıyız . Yardım eden insana Yüce Allah daha çok verir ve o kişinin malı da çoğalır . Bunun İçin cömert ve yardımsever olmalıyız . Merak etmeyin vermekten , gönül kazanmaktan , sevindirmekten bir şey kaybetmezseniz . İnsan yardım ederek iç huzuru bulur .  Yardım etmek , cömert olmak insanlık görevidir .


Bunun  için Mevlana'nın da dediği gibi cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi olun ki daha da mallarınız çoğalsın , daha da gönlünüz bol olsun ve insanlığa faydalı biri olarak anılın .

11 yorum:

Deneme