"Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır''. Sözünden yola çıkarak duygu ve düşünceleriniz anlatan planlı bir yazı çalışması yapınız .

"Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır''. Sözünden yola çıkarak duygu ve düşünceleriniz  anlatan planlı bir  yazı çalışması yapınız .


Kişi başkalarının açığını aramak yerine , kusurunu bulmak için can atmak yerine ilk olarak kendine yönelmeli , kendi iç dünyasında neler yaşıyor önce bunu bir bilmelidir . Kendine yönelmeyen , kendini eleştirmeyen ve kendini geliştirmeye çalışmayan insanlar hep dışarıya yönelir ve sürekli başka insanları eleştirir ve bu davranış şeklini de kolay kolay bırakmaz . Çünkü böyle kişiler kendine yönelmeyen , kendini gerçekleştiremeyen insanlardır . 

Kişi eğer bir şeylerin yola girmesini istiyorsa işe ilk olarak kendine çeki düzen vermekten başlamalıdır . Örneğin ; başkalarının dedikodusunu etmek yerine , başkalarının başarılarını kıskanmak ve istememek yerine kendine bir bakmalı ve acaba ben de kendimi daha iyi yola koymak için ne yapıyorum diye bir düşünmelidir . Yanlışlarını doğrularını bir kefeye koymalı ve geçmişine bir sünger atmalı ve geleceğim için, insanlık için , mutlu olmak ve boş meseleler  ile uğraşmamak için ne yapmam gerekir diye uzun uzun düşünmelidir . Daha sonra uygulamaya başlamalı ve böylece kendini geliştirmeye başlamalıdır . Örneğin şunu yapmalıdır . Eğer boş oturan , evde sürekli televizyon izleyen bir ev hanımı iseniz ilk olarak evdeki çocuklarım ile nasıl kaliteli vakit geçiririm diye planlar yapmalı , daha sonra bu çocukların gelişmesi için başka çocuklar ile kıyaslanmaması gerektiğini düşünüp işe önce kendi ailesini daha iyi hale getirmek  ile başlayabilir . 

Bu yapılırsa zaten anne olan kişi evde sıkılmaz , başkalarının eksiklerini arayıp dedikodu yapmaya zaman bile kalmaz . Çocuklarına , kendine kitap okuma saatleri düzenlemeli ve hem kendi hem de çocuklara bilgili ve kültürlü olmalıdır .  Bir eksik görüyorsa bunu başkalarında değil kendinde görmeli , çok konuşmamalı , kibar ve nazik biri olarak hayatına devam etmesini bilmelidir .

3 yorum:

Deneme