Arkadaşlık İle İlgili Kompozisyon

Arkadaşlık İle İlgili Kompozisyon

Arkadaş demek insanın en yakını , dertli zamanlarında başını yaslayacağı , derdini anlatacağı ve kısmen de olsa rahatlayacağı tek can dostudur insanın . İnsanlar tek yaşayamazlar . İlla ki arkadaşlık kurmak isterler ve arkadaşları sayesinde hayattan zevk alırlar . Arkadaş her zaman arkadaş gibi olmalı , dostunun yanında her zaman olmalı , zor günlerinde onu yalnız bırakmamalı ve her günün dostu , her günün gerçek arkadaşı olmalıdır .

Çıkar için kurulmuş olan arkadaşlıklar ne yazık ki iki gün içinde biter . Çünkü böyle arkadaşlıklar gerçek arkadaşlık olamaz . Bunun için ilk olarak iyi bir arkadaş seçimi yapmalı ve çok tanımadığımız bir arkadaş ile hemen can ciğer kuzu sarması olmamalıyız  . Yoksa canınız çok yanar , pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur . İnsan bunun için bilinçli arkadaşlıklar , sağlam arkadaşlıklar kurmalı ve bunu da ömür boyu sürdürmeye dikkat etmelidirler . Kötü alışkanlıklara sahip olan kişileri arkadaş edinmemeli , iyi ve temiz olan insanlar ile arkadaş kurmalı , kötü yolda olanları ise uyarmalı ve onları yaptıkları yanlıştan döndürmeye çalışmalıyız .


Büyük insanlar arkadaşlığın önemi  ile ilgili şu sözleri söylemişlerdir : ''Sadık bir arkadaş on bin akrabaya bedeldir.'' , ''Gerçek arkadaşlık iki bedende bir ruhtur.'' , ''Arkadaşlık her zaman gölge veren bir ağaçtır.''

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme