Mağdurlar İle Mazlumları Kucaklayan Türkiye Konulu Kompozisyon

Mağdurlar İle Mazlumları Kucaklayan Türkiye Konulu Kompozisyon

Türkiye her zaman yardıma savaş içinde olan ve haksızlığa uğramış , işkencelere maruz kalmış ülkelerin yanında yer almış ve kapılarını bu mazlum insanlara hiçbir zaman kapatmamıştır .  En gelişmiş ülkeler dediğimiz ülkeler bile insan haklarından , çocuk haklarından , demokrasiden bahseder fakat iş uygulamaya gelince ne yazık ki bu lafları uygulamada göremeyiz .

Örneğin ; Arakan'da binlerce mazlum insanlar işkenceler edilmiş ve hala da edilmeye devam etmektedir . Yine acımasız olan ülkeler mazlum olan ülkelerdeki mazlum insanların üzerine bomba yağdırmaya  devam etmektedir .


İşte bütün bunlar karşısında diğer ülkeler seyirci kalırken güzel ülkemiz , güzel vatanımız bu duruma seyirci kalmamış ve o ülkelerde yardıma ihtiyacı olan insanlara elinden gelen her türlü yardımı yapmış ve yapmaya da devam etmektedir . Bizim milletimizin içinde koşulsuz insan sevgisi olduğu için , vicdan olduğu için yapılan zulümlere karşı sessiz kalmıyoruz ve tüm dünyada şunu bilsin ki kalmamaya devam edeceğiz . Binlerce mülteciye kapısını  açan ülkemiz bu insanlara iş vermiş , aş vermiş ve kendi vatandaşından ayırt etmeyerek insanlık adına büyük bir zafer sağlamıştır ülkemiz . Türkiye bu yaptıkları ile diğer tüm ülkelere örnek bir ülke olmuştur . Şu anda bu duruma seyirci kalan Müslüman ülkelere de şunu söylemek isterim . Unutmayın ki bugün din kardeşinizin başına gelen bu kötü , vahim olaylar yarın sizin de başınıza gelebilir ve daha da kötü durumlara da düşebilirsiniz . Onun için gelin birlik olalım ve kardeşlerimizin , yavrularımızın , en çok da çeşitli kötülüklere maruz kalan kadın ve yaşlılarımıza sahip çıkalım ve insanlığa insanlığı yayalım . Daha güzel bir dünyada yaşamak için bir ağaç gibi tek ve gür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak dileği ile .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme