İnsanlar Neden Hayal Kurarlar ? Anlatınız

İnsanlar Neden Hayal Kurarlar ? Anlatınız

Hayal zihnimizde tasarladığımız , gerçekleşmesini umut ettiğimiz şeylerdir . Özellikle günümüz dünyasının stres , kaygı , ekonomik sıkıntılar vb. Durumlarının insanları sarmalaması hayal kurmanın önemini daha da artırıyor . Çünkü böylesi bir dünyada geleceğe dönük hayallerimiz ve umutlarımız olmasa yaşamak çok daha zor olur her halde .

İnsanlar neden hayal kurar ? sorusunu duyunca aklıma ilk olarak " bedava olduğu için " demek geliyor . Belki komik gibi gelebilir ama gerçekten de öyledir . Çünkü hayallerimizde kendimizi istediğimiz yerde ya da konumda düşleyebiliriz . Hayal kurmamızın başka sebepleri de vardır . Mesela bir öğrenci olarak sınavlar yaklaştı ve üst üste geliyor . İyice bunaldığımızı hissediyoruz . İşte böyle bir anda sınavların bittiğini ve iyi geçtiğini , güzel bir tatile gittiğimizi hayal ederiz ve rahatlarız . Yani " psikolojik olarak rahatlamak için hayal kurarız . " Hayal kurmamızın başka sebepleri de vardır . Okul hayatımız kötü geçti ve devam ettiremedik . Mecbur kaldığımız için ağır işlerde çalışmak zorunda kaldık . Çalışırken verilen molalarda başların takım elbisemiz içerisinde rahat bir iş yaptığımızı hayal etmeye . Yani " başarısız olduğumuzu hissettiğimiz zamanlarda hayal kurarız . "

Hayal kurmasaydık hayat daha zor olurdu . Sıkıntıların üstesinden gelmek daha güçleşirdi . Bu yüzden hayal kurmak bir aracı harekete geçiren yakıt gibidir . Hayallerimizin peşinden koşmaktan hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme