Hayat Bir Sahnedir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayat Bir Sahnedir Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar dünyaya geldikleri andan itibaren başlar hayatı yaşamaya ve öğrenmeye . Hayat bizim yaşam alanımız , geçireceğimiz deneyimlerimizin olduğu , iyi ve mutlu zamanlarımızı yaşayacağımız yaşam alanıdır aslında . Hayatta herkesin kendine göre belli görevleri bulunur . İlk olarak bebek olarak dünyaya geliriz . Daha sonra çocuk olur , daha sonra genç olur ve okumaya başlarız  . Belli bir mesleğimiz olur ve o meslek ile geçimimiz sağlarız . Ailemize , yakın çevremize iyi bir insan olmak için , faydalı bir insan olmak için uğraş veririrz . Aslında hayat gerçekten bir sahnedir . Çünkü hayatın belli başlı aşamaları vardır ve bu aşamalardan geçmeden hayatı öğrenemeyiz .

Hayatta belli bir zaman yaşadıktan sonra bu dünyadan göçüp gideriz , bundan dolayı bu dünya gelip geçicidir ve herkes üzerine düşen rolleri anne , baba , öğretmen , hakim , avukat , doktor...vb  yerine getirmeye çalışarak ayrılır bu dünyadan . Hayatta bize verilen rolleri gerçekleştirmeye çalışırız . Hem anne , hem öğretmen olabiliriz . Hayatın da bir hiyerarşisi vardır aslında tıpkı alt üst ilişkisi gibi . Bu rolleri oynayarak ayrılırız bu dünyadan . Bundan dolayı da aslında tüm insanlar bu hayatta bir oyuncudur ve oyununu oynar ve ayrılır bu dünyadan diyebiliriz . Zamanı gelip , yaşamının son baharını yaşayan insanlar tıpkı sonbaharda dökülen yapraklar gibi birer birer ayrılır bu dünyadan . Hayat bir sahne olduğu için hayatımızı güzel geçirmek için uğraşmalıyız . Üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirip mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılmalıyız bu dünyadan . Oyunu kurallarına göre oynamalı ve arkamızda yarım işler bırakmamalıyız . Hayatımız boyunca erdemli insan olmalı ve insanlığa faydalı işler yapmalıyız .


Bu dünyanın gelip geçici olduğunu bilerek ölüm bilincinin farkında olmalıyız her zaman . Onun için de her zaman iyi insan olmalı , insanlara karşı saygılı davranmalı , dünyalık işler için birbirimizi üzmeden yolumuza devam etmesini bilmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme