Sizce Hayatta Başarılı Olmanın Şartları Nelerdir Konulu Kompozisyon Yazınız

Sizce Hayatta Başarılı Olmanın Şartları Nelerdir Konulu Kompozisyon Yazınız

Hayatta başarılı olabilmek için şunların yapılması gerekir . Kişi ilk olarak kendini olumlu yönde değiştirmelidir . Daha sonra kişisel gelişimi için , ruh sağlığının yerinde olması için ve hayattan zevk alabilmek için kendisine bir hedef koymalı ve bu hedefe ulaşabilmek için de çok çalışmalı ve kafasını boş işler ile değil ilim ile meşgul etmelidir . Hayatta başarılı olmak isteyen insan kendini gerçekleştirmeli ve özgüven sahibi bir birey olmalıdır.

 Hayatta başarılı olmak için güvenilir ve dürüstlük de olmazsa olmazlardandır . İnsanları koşulsuz sevmeli ve dünyadaki her canlıya saygı ve sevgi ile yaklaşmalıdır . Başarılı olmak isteyen kişi dıştan denetimle değil içten denetimle kendi iç disiplini sağlayabilmeli ve bu şekilde ilerlemeye devam etmelidir . İyi bir insan olmak , alçakgönüllü olmak ve hoşgörülü olmakla mümkün olabilir .  Kişi başarıya ulaşmak için sebat ( sabır) etmelidir. Karşısına çıkan dikenli yollardan hemen dönmemeli  o dikenli yolları alın teri dökerek geçmeli ve sonunda güle ulaşmalı ve başarı azmini , başarı sevincini yaşayabilmelidir . Kendisine ve çevresine örnek bir insan olmalı , güzel huyları ve çok çalışması ve üretmesi ile bilinmeli ve bir dakikasını bile boşa harcamamalıdır . Başarıya ulaştıktan sonra da rahatlığa kavuştum düşüncesi ile değil de çalışmanın ömür boyu süren bir eylem olacağının farkında olmalı ve bu şekilde hayatını yaşamalıdır . Kişi başarılı olmak için yaşadığı olaylardan tecrübe edinmesini bilmeli ve aynı hatalara tekrar düşmemelidir . Düştüğü yerden kalkmasını bilmeli , hiç yılmadan çalışmaya devam etmelidir . Kişi  başarıyı yakalamak için istikrarlı olmalı başladığı bir işi sonuna kadar götürmelidir . Yaptığı işte dengeli ve tutalı olmalı , sürekli karar değiştirmemeli , sürekli plan yapıp bu planı bozmamalı , yaptığı işe saygı duyulmalı ve hayatın anlamının bilmeli ve bundan dolayı da şükretmesini bilmelidir. Kişi küçük şeyler ile meşgul olmamalı her zaman kendisine büyük hedefler koymalı ve bunu gerçekleştirmek için de çalışmaya devam etmelidir .


Başarıya ulaşmak isteyen kişi  her şeyin mükemmel olmasını beklememeli , hata yaparak doğruya ulaşmasını bilmelidir . Kişi arkadaş seçiminde dikkatli olmalı ve arkadaşının da çalışan , üreten biri olmasına dikkat etmelidir .

1 yorum:

Deneme