Düşündüklerinizi Söylemek İyidir , Söylediklerinizi Düşündükten Sonra Söylemek Daha İyidir Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Düşündüklerinizi Söylemek İyidir , Söylediklerinizi Düşündükten Sonra  Söylemek Daha İyidir Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Düşünmek insana özgü bir davranıştır .  Düşündüklerini söylemek iyidir fakat bilinçli insan , patavatsız olmayan insan , söylemeden önce düşünmeye başlar daha sonra duygu ve düşüncelerini ifade eder . İşte bu şekilde kişinin kendisini ifade etmesi daha takdir edilecek bir davranış olur .  Ne demiş atalarımız: '' İki dinle bir söyle'' . Yani dinlemeye , düşünmeye daha çok önem vermiştir .

Söyleyeceklerimizi düşünerek söylersek , kendimizi daha iyi ifade etmiş oluruz ve yerinde konuştuğumuz için de kimseden özür dilemek zorunda kalmayız . Dinlemek her zaman insanın faydasına olur . Sürekli  aklına gelen her şeyi her yerde söyleyen insan  bilinçli olmadan ağzından farklı sözler çıktığında niyeti kötü olmasa bile bu söyledikleri insanlar tarafından yanlış anlaşılabilir ve insanlar tarafından kınanabilir . Toplum içinde  birey hal ve hareketlerine dikkat etmek zorundadır . Aklımıza gelen her şeyi söylemeye kalkışırsak insanlar ile iletişimde de sorun yaşarız .

Bundan dolayı her düşündüğümüzü söylemek anlamlı değildir fakat söylediklerimizi , ifade ettiklerimizi düşündükten sonra , eleştirel bir süzgeçten geçirdikten sonra söylersek her zaman kazançlı biz oluruz .                                                                                                                                     

2 yorum:

  1. teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Adımıbilipnapacan14 Mart 2023 11:43

    Çok güzel fakat gelişme bölümü fazla uzun

    YanıtlaSil

Deneme