Çocuğun Aile İçin Önemini Ve Değerini Belirten Bir Kompozisyon Yazınız

Çocuğun Bir Aile İçin Önemini Ve Değerini Belirten Bir Kompozisyon Yazınız

Aile toplumun temel yapısını oluşturan kutsal bir kurumdur . Toplumları ayakta tutan da sağlıklı aile ortamlarında yetişen evlatlardır . Çocuk bir ailenin neşe kaynağı , umudu , yaşamın anlamı ve evin bereketidir . Her doğan çocuk kendi kısmeti ile gelir diye bir söz vardır. Bu söz doğrudur fakat anne ve babalar da bakabilecekleri kadar çocuk dünyaya getirmeli ve bu çocukları da ellerinden geldiğince en iyi şekilde yetiştirmeye ve geliştirmeye önem vermelidir .

Çocuklar aile kurumunun devamlılığını sağlar . Çocuğu hiç olmayan evli çiftler de vardır . Onlar da çocuk duygusunu tatmak için çocuk esirgeme kurumundan çocuk alıp o çocuğa anne ve babalık yaparak analık ve babalık duygusunu tadarlar . Çocuklar evde olmadığı zaman ev sessizliğe bürünür ve evin tadı çıkmaz . Çocuklar olduğu zaman ise işte hayatın tadı olur çünkü çocuklar bizim her şeyimiz , değerimiz , gelecek nesillere bırakacağımız yetişkinler olacaktır aynı zamanda . Anne ve babalar ilerde sağlıklı nesiller olması için çocuklara çok iyi davranmalı ve onlara kaliteli yaşam vermeye gayret etmelidirler . Bu kaliteli yaşamdan kastım maddi anlamda çok zengin olmaları , evleri yatları , katları olması değil sadece çocuklarına sevgi vermeleridir ve onların tercihlerine , duygu ve düşüncelerine saygı göstermeleri , onlar ile birlikte kaliteli zaman geçirmeye özen göstermeleridir . Sevgi ve saygı ortamında büyüyen çocuklar da ileride kendi çocuklarını bu şekilde yetiştirecek ve bu da sağlıklı toplumların ortaya çokmasını sağlayacaktır .


Çocuklar bir ülkenin geleceği , bir ülkenin umudu ve neşesidir . Bundan dolayı tüm çocuklar sevilmeye ve saygı duyulmaya layık birer eşsiz değerdir . Bundan dolayı aileler çocuklarının değerini bilmeli ve onlara sevgisini göstermeli ve onların çocukluğunu yaşamasına izin vermeli ve aşırı müdahalede etmemeye çalışmalıdırlar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme