Bir Çocuk Ve Uçurtmanın Size Hissettirdiklerini Kompozisyon Biçiminde Yazınız

Bir Çocuk Ve Uçurtmanın Size Hissettirdiklerini Kompozisyon Biçiminde Yazınız

Çocuk denilince akla gelen şey  masumluk , sevmek , sevilmek ve ilgi görmektir . Çünkü dünyadaki tüm çocuklar değerlidir ve hepsi de aynı sevgiyi ve ilgiyi hak eder . Çünkü adı üstünde onlar çocuktur . İçlerinde hiçbir kötülük barındırmayan bu muhteşem varlıklar hayata anlam ve neşe katan canlarımızdır aslında .

Çocuk ve uçurtma denilince ise aklıma şu gelir . Çocuk özgür olmak ister . Her şeyi kendi başına yapmak ister ve buna da hiç kimsenin müdahale etmesini istemez , müdahale eden olunca da rahatsız olur ve türlü tepkiler gösterir . Çünkü çocuk özgürlükçüdür,  özgürlüğüne düşkündür ve bu da onun için çok önemlidir . Uçurtma da özgürlük demektir . İstediği yere uçar . Hele bir de çocuğun bu uçurtmaya sahip olması ve onu istediği gibi uçurması çocuk için paha biçilemez bir duygudur . Çünkü burada çocuk uçurmaya istediği gibi yön verir . Çocuk bu uçurtmayı hangi tarafa uçurtmak isterse o tarafa uçurur . Çünkü bu zevk çocuğa bağlı olmalıdır . Burada çocuğun duyguları ve zevkleri ön plandadır . İşte dünyadaki tüm çocuklarımız da uçurtma gibi özgür ve hür olmalı , onlara kıyılmamalıdır .


Çocuklarımız bu muhteşem potansiyele sahip , etrafa gülen gözler ile bakan masum yavrularımız , dünyanın çıkarları için heba edilmemeli ve bu hayatta tıpkı bir uçurtma gibi özgür olmalı ve hep mutlu olmalıdırlar . Çocuklar dünyadaki tüm güzellikleri yaşamaya değer en  değerli varlıklarımızdır. Lütfen onları savaşların içinde değil barışın içinde büyütelim ve onları koruyalım.

5 yorum:

  1. Bence fazla iyi değil daha iyi olabilir.Benim kızım daha iyi yazdı.Kendini geliştirmelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızınızı tebrik ediyorum Daha da güzel yazar inşallah . Düşüncelerinizi ya da eleştirilerinizi yazarken daha yapıcı olursanız insanlara faydalı olabilirsiniz .

      Sil
  2. küçükbir teşekkür ederim ozaman

    YanıtlaSil
  3. Pardon biraz çocuk seviyesinde yazsanız olur mu oğlum buradan yazacaktı fakat yetişkin seviyesinde olduğu için kendi yazmak zorunda kaldı

    YanıtlaSil
  4. bence gayet iyi ama daha fazla sey ekleseniz daha iyi olabilirdi

    YanıtlaSil

Deneme