Affetmek Ve Unutmak İyi İnsanların İntikamıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Affetmek Ve Unutmak İyi İnsanların İntikamıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Size karşı yapılan kötülüklere karşılık kötülük yapabilirsiniz , Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimde de intikam haktır denilir fakat cümlenin devamı bu şekilde bitmez " ama " der . Peki bu amanın içinde ne vardır ?  İntikam haktır fakat affedersen , intikam almazsan mümin için daha hayırlı olur denilir .

Affetmek ve unutmak erdemli insanların özelliğidir . Çünkü böyle insanlar yapılan kötülüğe içinde büyütmezler . Aslında düşünsenize en yakınımız sandığımız kişilerden büyük zararlar görebiliriz bazen . Bu insanlara karşı içimizde kin beslediğimiz zaman içimiz sıkılır öyle değil mi ? Daha da stresli oluruz .  Yanımızda o an kim varsa bu eşimiz olabilir , çocuğumuz olabilir . Hemen sinirimizi bu suçu olmayan masum insanlardan çıkarır ve içimizi kin ve nefretle doldurmaya devam ederiz . Aslında kendimiz zarar görürüz bundan . Oysa yapılan kötülükleri unutsak tam aksine bize kötülük yapan kişiye iyilik yapıp onu utandırsak daha mutlu olmaz mıyız , oluruz bence . Neden mi ? Çünkü birey kendi iç sağlığı için , ruh sağlığı için affetmeyi ve yapılan kötülükleri unutmayı bilmelidir . Çünkü ancak o zaman gerçekten özgür olabilirsin . Sevgili Doğan Cüceloğlu Hocamın Savaşçı adlı kitabı okumanızı öneririm . O kitap da der ki : Şöyle düşüneceksin : Her şeyi ve herkesi affediyorum . Ama gerçekten affedeceksin , lafta kalmayacak bu . İşte o zaman gerçek özgürlüğe kavuşursun . Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre affeden ve unutan insanlar ile affetmeyen , unutmayan , küsen insanların  bedenleri incelendiğinde affeden , küsmeyen insanların daha sağlıklı organlara sahip olduğu görülmüştür . Onun için affedin .

Hayat o kadar kısa ki , nerede ne zaman ne olacağı belli olmaz . Ölüm bilincini gerçekten zihninize yerleştirdiğinizde affetmenin aslında o kadar da zor bir şey olmadığını göreceksiniz . Onun için affedin ve unutun . Çünkü ancak o zaman iç dünyanızda huzura ereceksiniz ve gerçek bir insan olacaksınız .


1 yorum:

  1. BAKUGOYA AŞIĞIM PROBLEM VAR MI?22 Mart 2023 10:20

    çok uzunn kısaltınn

    YanıtlaSil

Deneme