İstediğinizi Alma Gücünüz Olsaydı Ne Almak İstediniz ?

İstediğinizi Alma Gücünüz Olsaydı Ne Almak İstediniz ?

İnsanların çeşitli ihtiyaçları bulunmaktadır . Bu ihtiyaçlar bireysel ihtiyaçlar olabildiği gibi toplumu ilgilendiren ihtiyaçlar da olabilmektedir . Bu yüzden sorumluluk sahibi insanlara düşen görev yalnızca şahsi ihtiyaçlarının peşine düşmek değil aynı zamanda da toplumun ihtiyaçlarını karşılayan ihtiyaçların da teminini sağlamaya çalışmaktır .

İstediğimi alma gücüne sahip olsaydım ilk önce kendime çok güzel bir ev ve araba almak isterdim . Çünkü her insan gibi ben de rahat , geniş ve huzurlu hissedebileceğim bir evde oturmak isterim . Yine ulaşımımı sağlamak için de güzel bir arabaya sahip olmak isterim . İstediğimi alabilecek güve sahip olsaydım dünyadaki tüm silahları almak ve hiç düşünmeden hepsini imha etmek isterdim . Bunu yapabilseydim dünyada hırs , güç gösterisi ve her şeye sahip olmak amacıyla hareket eden ve çoluk çocuk demeden insanları katledenlerin önüne geçmiş olurdum . Bunu başarabilseydim dünya daha yaşanılabilir ve huzurlu bir yer haline gelirdi .


İstediğimi alma gücüne sahip olmak bencilce hareket etmek her şeye sahip olmak demek değildir . Başkalarına yardımcı olabilmek , insanların dertlerine çare olabilmek demektir . Böyle bir güce sahip olsam ben de bu gücümü tüm insanlığa faydalı olacak işlerde kullanırdım . 

1 yorum:

Deneme