Yaşadığınız Ya Da Tanık Olduğunuz İlginç Bir Olayı Kompozisyon Kurallarına Göre Anlatınız

Yaşadığınız Ya Da Tanık Olduğunuz İlginç Bir Olayı Kompozisyon Kurallarına Göre Anlatınız

Bizim ülkemizin insanları hem çok ilginç hem de ilginç olduğu kadar da duygusal ve cana yakın . Bu ülkede yaşıyorsanız sürekli ilginç bir olayla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek . Sokakta yürürken ya da bir statta maç izlerken … Veya apartmanda evinizin balkonuna çıkmış etrafı izlerken kısacası her an ilginç bir olaya şahit olma ihtimaliniz hayli yüksek . Ben de statta maç izlerken çok ilginç bir olayla karşılaştım .

Maç izlerken hakem düdüğü çaldı ve ilk yarının sona erdiğini ilan etti . O esnada arkamızda oturan birisi ayağa kalktı ve sağa sola uzanıp herkesten çekirdek toplamaya başladı . Aldığı çekirdekleri ceketinin cebine dolduruyor ve keyifli keyifli gülüyor bir yandan da yöresel kelimelerimiz ile espriler yapıyordu . Bana döndü ve " çekirdeğe Anadolu'da ne denir " dedi . Ben ilk anda bir şey diyemedim . O benim sessiz kalmam karşısında " Şemşamer  denir " dedi ve " öz Türkçe bir kelimedir " dedi . Ben bir an durakladım ve hayır Türkçe değil bu kelime dedim . Hiç tavrını bozmadı ve " Sen Recep Toparlı'yı tanır mısın ? " diye sordu . Ben de eğitimim gereği çok iyi tanıdığım için " Tabi ki tanırım , Türk dili üzerine önemli araştırmalar yapan bir profesör " dedim . Bunun üzerine " Hah işte , o Türkçe diyor " dedi . Bir an duraksadım ve itiraz edecek gibi oldum ama yanımdaki onu tanıyan arkadaşlardan biri kulağıma " O Recep Toparlı " diye fısıldadı . Çok şaşırmıştım . Sürekli kitaplarını okuduğum ama hiç yüzünü görmediğim bir insanla böyle bir tartışmaya girmiş olmak hem beni çok güldürdü hem de şaşırttı .

İşte güzel ülkemde güzel ve bir o kadar da ilginç bir olay . Etrafta çekirdek toplayıp onu da ceplerine dolduran bir adamın çok ünlü bir profesör olabileceği nereden aklıma gelebilirdi ki :-) 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme