Bu Vatan Bize Nasıl Bırakıldı ?

Bu Vatan Bize Nasıl Bırakıldı ?

Vatan , insanın yuvası , kendini emin ve güvende hissettiği yer , bayrağının gölgesinde huzur ve mutluluk içerisinde yaşamını sürdürdüğü yerdir . İnsan anasız , babasız , evlatsız , yarsız kalmaya dayanır da vatansız kalmaya asla dayanamaz . Vatansız kalmaz garipliğin , ezilmişliğin en ağırıdır . Türk milleti bu gerçeği en iyi bilen milletlerden olduğu için tarihin her döneminde bastığı yeri yurt etmek için savaşmıştır .

Anadolu milletimizin son durağı olmuştur . Burayı yurt etmek için de ceddimiz kanlarını akıtmaktan bir an bile tereddüte düşmemişlerdir . Dandanakan ve Malazgirt Savaşları ile kapılarını açtığımız bu diyarları evlatlarına miras bırakmak için binlerce yiğit toprağın kara bağrına girmiştir . Bu toprakların yurt olması için beylikler kurulmuş , Selçuklu Devleti , Osmanlı Devleti ve nihayetinde de Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur . Kurduğumuz tüm devletler düşman saldırısına uğramış bu saldırılardan İstanbul 'un fethi , Çanakkale Zaferi ve daha sayılamayacak kadar destansı birçok zafer meydana gelmiştir . Her zaferle bu topraklara bir çivi daha çakan ecdadımız , bu toprakların ebedi Türk yurdu olarak kalacağını tüm cihana adeta haykırmıştır .


Atalarımız " Türk balası kurt olur , bastığı yer yurt olur " demiş ve bu düşünceyle de Anadolu topraklarını bizlere vatan kılmışlardır . Bizlere düşen ise bu cennet vatana göz diken hainlere göz açtırmamak gerektiğinde ise gözlerini oymakta tereddüt etmemektir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme