Türkiye İle İlgili Kompozisyon

Türkiye İle İlgili Kompozisyon

Orta Asya bozkırlarından kopup gelen atalarımızın son durağı olan bu güzel ülke bizim son vatan toprağımız ve ebedi yurdumuzdur . Cennetten bir köşe olan bu diyarlar yemyeşil ormanları , masmavi denizleri , serin serin suları , geçit vermez dağları ile tüm dünyayı kendine hayran bırakmaktadır . Böyle bir coğrafyada yaşamak elbette çok büyük bir şanstır ve bin yılı aşkın bir süredir bizlere nasip olmuştur .

Cennet vatan Türkiye'miz Asya , Avrupa ve Afrika kıtalarının tam ortasında , İslam medeniyeti ve Batı medeniyetinin kesişim noktasında , petrol vb. zenginliklerin merkezinde bulunmaz bir ülkedir . Yalnızca yeraltı ve yer üstü kaynaklarıyla değil kültürü ve tarihi ile de muhteşem bir yerdir bu topraklar . Doğusundan  batısına , kuzeyinden güneyine tüm insanları misafirperver ve güler yüzlüdür . Nereye giderseniz gidin çaldığınız her kapıda sizi misafir edebilecek bir Anadolu insanı vardır . Gardaşı , Dadaşı , Gakkoşu ile bu topraklar vatanseverliğin , yardımseverliğin adeta başkenti olmuştur .

Türkiye bizim vatanımız , canımızdan aziz tek varlığımız . Asırlar boyu al bayrağın dalgalandığı bu topraklar , kıyamete kadar da yeni nesillerin sahip çıkması ile var olmaya devam edecektir . Yeter ki biz cennet yurdumuzu koruyup kollayalım ve bu vatana göz dikenlere göz açtırmayalım . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme