Oku Ki Aydınlan , Aydınlat Konulu Kompozisyon

Oku Ki Aydınlan , Aydınlat Konulu Kompozisyon

Bir lambanın karanlığı aydınlatması gibi bir kitap da karanlıkta kalmış olan zihinleri aydınlığa çıkarır . İnsanlar okudukça öğrenir , öğrendikçe sınırlarını zorlamaya başlar ve kabına sığmaz olur . Bir bardağın içerisine sürekli akan bir musluk bardağı doldurduktan sonra nasıl ki taşar ve etrafa yayılırsa kitap okuyan insan da bir zaman sonra tıpkı dolan bir bardak gibi artık etrafını da aydınlatmaya başlar . 

Okumak insan hayatının en önemli ve en önde gelen eylemi olmalıdır . İnsan kendini , etrafını , tarihini , coğrafyasını kısacası evrene ait ne varsa okumalıdır . Okuyan  insan anlamaya başlar , evrenin mükemmelliğini kavrar . Bu sayede de hem kendi kıymetini hem de evrendeki her şeyin kıymetini fark eder . Okudukça bilgimiz , kültürümüz , görgümüz artar . İnsan kazandığı bu bilgi ve tecrübeleri de yeri geldikçe başkaları ile paylaşır ve başka insanlara da faydalı olur . Okuyan insan kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmez , art niyetli insanların kandırmalarına maruz kalmaz . Araştırır , öğrenir ve başkalarına da doğruyu öğretir .


Okumayı hayatımızın merkezine yerleştirmeli ve her yerde her zaman okumaya çalışmalıyız . Okumalıyız ki  hem kendimizi aydınlatalım hem de başkalarının aydınlanmasının yolunu açalım . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme