Misafirperverlik İle İlgili Kompozisyon

Misafirperverlik İle İlgili Kompozisyon

Misafirperverlik ya da başka bir deyişle konukseverlik Türk kültürünün en önemli özelliklerinden biridir.  Türk kültüründe bir misafir evin eşiğinden adımını attığı andan itibaren onun gönlünü hoş tutmak , ona her türlü izzet ve ikramda bulunmak adeta bir dini görevi yapar gibi ciddiyetle gerçekleştirilir .

Bizim kültürümüzde misafire saygı o kadar üst düzeydedir ki evlerimizin bir köşesinde misafir yorganı ve döşeği hazır bekler ve ev halkından hiç kimse o yorgan ve döşekleri kullanamaz . Mutfağımızda misafirler için özel olarak alınmış ve yalnızca onlar geldiğinde kullanılan çay bardakları ve tabaklar hazır bekler . Banyo havluları , terlikler ve daha birçok ev eşyası sadece misafirlerin kullanması için hazır bekletilmektedir . Misafire hürmet işte bu kadar önemlidir Türk milleti için . Bu yüzden özellikle gençler olarak bu kültürümüzü iyi bilmeli ve evimize gelen misafirlere en iyi şekilde davranmalı , onların kalbini kırıcı hareketlerden sakınmalıyız . Misafirlere kendimiz için aldığımız yiyeceklerden sunmalı ve cömert davranmalıyız . Misafirperver olmak cömert olmanın da göstergesidir aynı zamanda. Misafirden kaçmamalı, misafirlerimizi sevmeli ve onlara samimi davranmalıyız.

Bizim kültürümüzde “ misafir on kısmetle gelir , birini yer dokuzunu bırakır “ diye bir atasözü vardır . Bu atasözümüz bizlere misafirden korkmamak gerektiğini , misafirlere elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini öğütlemektedir .

8 yorum:

  1. Çok teşekkürler çok yardımcı oldu ödevim için (=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşeküler ödevime yardımcı oldu 🤗🤗

      Sil
    2. Aradığım şeyi bulamıyorum bu ne biçim 1 site be. Misafirperverlik bile yok. Olduğum siteden de çıktım 😒😒😒😴😴😴😔😔😭😭😭😭😭😭😭😭

      Sil
  2. Bence daha çok böyle hikaye tarzı olabilirdi

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Bende sizden yardım alacağım inşallah öğretmen beğenir


      Sil

Deneme