Hayvanlara Yardım İle İlgili Kompozisyon

Hayvanlara Yardım İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar dünyada yalnız değillerdir ve bu dünya yalnızca insanların yaşam alanı değildir . Canlı ve cansız tüm varlıklar bu dünyada birlikte yaşamını sürdürmektedir . Bu yüzden onların da bu dünyada yaşam hakları olduğunu bilmeli ve buna göre onlara şefkat ve merhamet duyguları ile yaklaşmalıyız . Özellikle sahipsiz hayvanlar , bu şefkat ve merhametten en fazla yararlanması gereken canlılardır .

Dinimiz tüm canlılara merhamet edilmesi gerektiğini öğütlemektedir . Peygamberimiz bu konu ile ilgili olarak " Yerdekilere merhamet ediniz ki , gökteki de size merhamet etsin . " buyurmuşlardır . Hayvanlar konuşamayan , dertlerini anlatamayan , çoğu zaman özellikle de şehirlerde kendi başına yiyecek bulup da karnını doyuramayan canlılardır . Adeta küçük bir bebek gibidirler ve bizlerin ilgisine muhtaçtırlar . Bu yüzden onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız . Sıcak yaz günlerinde kapımızın önüne koyacağımız bir tas su , artık yemekleri koyacağımız bir kap onlar için çok büyük ve önemli bir iyilik olacaktır . Kış günlerinde de aynı şekilde etrafa ve doğaya bırakılacak yiyecekler onların hayatta kalması için son derece önemlidir .


Kalbinde şefkat ve merhamet duygularının zerresi olanlar hayvanlara asla kötü davranamazlar . Çünkü kendilerini savunamayan , dertlerini söyleyemeyen bir canlıya gerçek manada " insan " olan bir kişi asla kötü davranamaz . Hayvanlar bizim dostlarımızdır ve onlara her daim iyi davranmalıyız . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme