Gündüz Kandilini Hazırlamayan Gece Karanlığa Razı Demektir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Gündüz Kandilini Hazırlamayan Gece Karanlığa Razı Demektir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

" Gündüzleri kandilini hazırlamayan gece karanlığa razı demektir " atasözü insanların önceden tedbirlerini alması gerektiği aksi taktirde başına geleceklere razı olmaktan başka bir çaresi olmadığı anlamına gelmektedir . Mesela dışarıya çamaşırları serdiniz ve bir süre sonra hava bozulmaya başladı . Tedbirinizi alıp çamaşırları toplamanız gerekir ama siz tedbir almaz ve çamaşırları toplamazsanız onların yağmurda ıslanmasına razı olmak zorunda kalırsınız .

Her zaman ileriye dönük düşünmek ve geleceğe yönelik tedbirler almak gerekir . İnsan gençken yaşlılık için hazırlık yapmalı , parası çokken parasız kalabileceği günleri düşünerek tasarruf yapmalıdır . Ağustos böceği misali çalışıp birikim yapılması gereken dönemi eğlenerek geçirenler , çalışmanın mümkün olmadığı zamanlarda büyük sıkıntıya düşerler . Bu yüzden karınca gibi olmak gerekir . Vakti iyi değerlendirmeli ve fırsat elimizden uçup gitmeden onu değerlendirmeyi bilmeliyiz .

İnsan son ana bırakmadan hangi iş ile ilgili olursa olsun tedbir almayı bilmelidir . Tedbirsiz hareket insanın da " ah , vah " demeye hakkı yoktur .


1 yorum:

Deneme