Düşünmeden Öğrenmek Vakit Kaybetmektir Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

Düşünmeden Öğrenmek Vakit Kaybetmektir Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

Gerek okul hayatımızda gerek iş hayatımızda ya da sosyal hayatımızda birçok bilgi ediniriz . Bu bilgilerden bazıları kısa süre sonra unutulur gider , bazıları ise yıllar geçse bile hafızamızdaki yerini korur . İşte yıllar geçse bile hafızamızda saklamayı başarabildiğimiz bilgi düşünerek kazandığımız , yaşayarak öğrendiğimiz bilgilerdir .

Bir öğrenci  sınava birkaç gün kala alelacele koca bir kitaba ezberlermişçesine çalıştığında sınavdan belki beklediği notu alabilir ama sınav bitip de üzerinden bir hafta on gün bir süre geçtiğinde o konular ile ilgili hiçbir soruya doğru dürüst cevap veremez . Çünkü edindiği bilgiler üzerinde kafa yormamıştır , o bilgileri içselleştirmemiştir . Yalnızca ezber yapmıştır ve kısa süreli belleğe atmıştır . Böyle olunca da kısa sürede unutulur gider ve o kişiye uzun üreli bir faydası olmaz . Gerçek bir öğrenme de ise insan öğrenmek istediği konuyu birçok kaynaktan araştırır ve elde ettiği bilgileri kendi akıl süzgecinden geçirerek bir sonuca ulaşır . Bu bilgiyi hayatta kullanmaya çalışır ve somutlaştırır . Bu sayede bilgiler kalıcı olur .


İnsan düşünmeli , her bilgiyi peşinen kabul etmemeli ve araştırmalıdır . Aksi halde öğrendiğini zannettiği şeyler koca bir zaman kaybından öteye gitmemiş olur . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme