Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Bazı işleri tek başımıza yapabilirken bazı işler tek başımıza yapılması mümkün olmayacak kadar zordur . Bu tür işleri yaparken arkadaşlarımızdan ya da yakınlarımızdan yardım almalıyız . Mesela düşünelim ki ağır bir sandık ya da kutu taşınmayı bekliyor . Bunu bir insanın tek başına kaldırması çok zordur . Birkaç kişi birlik olursa ancak o zaman bu sandık kolaylıkla taşınabilir .

İşlerimizin daha kolay bitmesi , daha az yorgunluk ve yıpranmışlık için işbirliği içinde hareket etme alışkanlığı kazanmak gerekir . Mesela inşaatlarda bunun günün güzel bir örneği vardır . Elli yüz metre öteye tuğlalar taşınacağı zaman herkes birkaç tuğla alıp yüz metre yolu yürümez . Aralıklı olarak yan yana dizilirler ve elden ele tuğlaları yüz metre öteye taşırlar . Bu şekilde hem işler hızlı ilerler hem de daha az yorulur çalışanlar . Köylerde de “ imece “ adı verilen uygulama yardımlaşma ve işbirliğinin güzel bir örneğidir . Köylerde kimin bir işi varsa tüm köylü toplanır ve el birliği ile o işi kısa sürede bitirirler . Hem iş hızlı bitmiş olur hem de bir kişinin üzerine yüklenmemiş olur .

Birlik beraberlik ve yardımlaşma olmazsa işler yürümez . Herkes kendi başına bir şeyler yapmaya çalışır ama işler ilerlemez . Bu yüzden her işte birlikte düşünmek , birlikte planlamak ve birlikte yapmak en doğru olandır . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme