Zararlı Alışkanlıklar İle İlgili Kompozisyon

Zararlı Alışkanlıklar İle İlgili Kompozisyon

İnsan sağlığına düşman olan maddelere zararlı maddeler denir . Zararlı maddeler insan sağlığının başlıca düşmanlarıdır . Özellikle çocuklar ve gençlerin bu maddelerin pençelerine düşmesi çok büyük zararlar verir onlara . Zararlı maddelerin en tehlikelileri ve yaygın olanları sigara , alkol ve çeşitli uyuşturucu maddelerdir .

Zararlı alışkanlıklar hem bedensel olarak hem ruhsal olarak hem de zihinsel olarak bizlere büyük zararlar verir . Bu maddeleri kullananlar da günlük işlerini yaparken zorlanmalar , dikkatlerini toplayamama , stres vb. çok sorun ortaya çıkar . Zararlı alışkanlıklar çoğu zaman arkadaşlar aracılığı ile kazanılır . Bir defa içsem bir şey olmaz ya da bir gruba kendimi kabul ettirebilmek için onlar gibi olmam düşüncesi ile gençler zararlı alışkanlıkların pençesine düşmektedir . Zararlı alışkanlıklar erken yaşta cildin bozulması , iç organların zarar görmesi vb. sayılamayacak kadar büyük zararlar vermektedir . Bu tür alışkanlıklar ayrıca gençlerin kültürel özelliklerini kaybetmesi , ahlaki olarak olumsuz ortamlara girmesi gibi sosyal sorunlara da neden olmaktadır .

Zararlı alışkanlıkların çocuklarımızı ve gençlerimizi esir almaması noktasında en büyük sorumluluk anne babalara düşmektedir . Hayat koşuşturması içerisinde evlatlarını ihmal eden , onlarla yeteri kadar ilgilenmeyen anne babaların yerini maalesef kötü arkadaşlar ve zararlı maddeler almaktadır . Anne babalar olarak çocuklarımızla sürekli ilgilenelim ve geleceğimizin kararmasına müsaade etmeyelim . 


8 yorum:

  1. Bence çok güzel yazılar yazmışsınız tebrik Ederim ben çok beğendim

    YanıtlaSil
  2. Bizim okul da yarışma düzenlendi hemde kompozisyon yarışması inşallah kazanırım ödül 5000 tl bana dua edin

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş mükemmel hoca bana 100 verir inşallah

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel inşallah hoca 100 veri

    YanıtlaSil

Deneme