Ülkemizde Spor Turizmi İle İlgili Kompozisyon

Ülkemizde Spor Turizmi İle İlgili Kompozisyon

Spor insanların bedenen ve zihnen rahatlaması için yapılan faaliyetlerin genel adıdır . Spor sayesinde insanlar bedenen kuvvetlendiği gibi ruhen de huzur ve mutluluk duyar . Ülkemiz tüm iklim şartlarına sahip olan bir bölgede bulunması sebebiyle turizmin her türüne ev sahipliği yapmaktadır . Tabi bu turizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yer tutan türlerden biri de spor turizmidir .

Özellikle Avrupa'da futbol liglerinin devre arasına girdiği dönemler mevsim olarak kış aylarına denk gelmektedir . Aşırı soğuklar ,  kar vb. yağış türleri takımların çalışmalarını sürdürmesine ve ikinci yarı hazırlıklarını yapmalarına engel olduğunda imdatlarına cennetten bir parça gibi olan ülkemiz yetişir . Bu dönemlerde Antalya başta olmak üzere Akdeniz'deki illerimiz ve ilçelerimiz yüzlerce hatta binlerce futbol takımına ev sahipliği yapmaktadır . Futbol dışındaki sporlarda da ülkemizde hem iç hem de dış turizm yaşanmaktadır . Özellikle Uludağ , Erciyes , Palandöken gibi dağlarımızda kışın kayak turizmi yoğun olarak yapılmaktadır .


Turizmin ülkemiz için önemli bir ekonomik getirisi vardır . Bu gelir içerisinde önemli bir payı da spor turizmi sağlamaktadır . Spor turizminin daha da geliştirilmesi için yeni tesisler yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir . Bu sayede hem yerli turistlere hem de yabancı turistlere önemli bir hizmet sağlanmaktadır . 

1 yorum:

Deneme