Bilim Adamında Bulunması Gereken Özellikler İle İlgili Kompozisyon

Bilim Adamında Bulunması Gereken Özellikler İle İlgili Kompozisyon

Doğayı ve evreni anlamak için yürütülen kendine has yöntemler kullanılan ve temeli merak olan faaliyetlere bilim adı verilmektedir . Bu yönde çalışmalar yapan insanlara da bilim adamı adı verilmektedir . Bilim adamlarında bulunan ve bilim adamı olma yolunda ilerleyen insanlarda da olması gereken bazı özellikler vardır .

Bilim adamlarında bulunması gereken özelliklerin başında "merak " gelir . Bilim insanları bizim için sıradan gibi gelen olaylarla ilgili bile çok çeşitli soruları kendi kendi kendilerine sorarlar ve bu sorulara cevap verebilmek için araştırmalar yaparlar . Bilim insanlarının bir diğer önemli özelliği de " gözlemci " olmalarıdır . Bilim adamları etraflarında gelişen her olayı çok iyi gözlemlerler ve bu gözlemleri onlara büyük faydalar sağlar . Bilim insanları " deney " yapar . Yani yalnızca etrafı gözlemlemekle yetinmezler , elde ettikleri bilgilerin doğruluğunu da denerler . Bilim adamlarında bulunan en önemli özelliklerden biri de " not tutmak " olarak gösterilebilir . Bu insanlar ne kadar zeki de olsalar yine de yaptıkları deneyler ve gözlemlerin sonuçlarını kayıt altına alarak ilerleyen zamanlarda bu notlardan faydalanmayı bilirler . Bilim yolunda ilerleyen insanlarda bulunması gereken özelliklerden biri de " sabır " dır . Çünkü bilim adamlarının hayatlarını okuduğunuzda bir buluşun ortaya çıkması için başarısız binlerce denemenin olduğunu göreceksiniz . Bu yüzden bilim yolunda ilerleyen insanlar başarısızlık karşısında yılmamalı ve hedefine emin adımlarla ilerlemelidir . Unutulmaması gereken önemli özelliklerden biri de " hayal kurabilmek " tir . Düşününsene eğer insanlar kuşlar gibi uçmayı hayal etmeseydi uçaklar , helikopterler ortaya çıkarılabilir miydi ? Tüm bu özelliklerin taçlandırılması anlamına gelen son bir özellik daha vardır ki o da " güzel ahlak " tır . Yani bilim adamı buluşlarını kişisel çıkarları için değil tüm insanların menfaatleri için yapar .

Kısacası bilim insanları çalışkan , yaratıcı , hayal kurmayı seven , meraklı , iyi bir gözlemci , sabırlı ve güzel ahlaklı insanlardır .


1 yorum:

  1. Projem için çok yardımcı oldu teşekkürler 😃🥰🥰🥰❤❤❤❤

    YanıtlaSil

Deneme