Yaşam İle İlgili Deneme Yazısı

Yaşam İle İlgili Deneme Yazısı

Yaşam  içinde yaşadığımız , durmadan akıp giden bir ömürdür . Her insan farklı bir yaşam sürer . Kimileri doğuştan zengin olur , kimleri fakir olur , kimileri ise çalışarak bir yerlere gelme mücadelesi verir . Yaşamın anlamı her insan için farklıdır .  Hayatımızda yaşamak için belli gereksinimler gereklidir .

Bunlar yeme içmeden tutun da sosyal ihtiyaçlara kadar birçok şeyi kapsamaktadır . Ama her şeyden önce yaşamda bir amacı olmalıdır insanın , değer verdiği şeyler olmalıdır insanın . Bunlara sahip çıkmak için yaşama sıkı sıkıya sarılmalıdır insan . Kişi eğer hiç çalışmadan yaşarsa bu yaşamak olmaz . Çünkü hayatı güzelleştiren , hayata renk ve anlam katan şey çalışmaktır . Boş insan kafayı yer . Ondan dolayı da Yüce  Allah insanlara Kuran- ı Kerimde ilk olarak oku emrini vermiştir . Okuyan ,öğrenen insan cahil kalmaz , aydın olur , akıllı olur , kendisine , çevresine ve toplumuna yararlı bir insan olur . İşte tüm bunlar gerçekleştiği zaman yaşam daha bir güzel ve anlamlı olur.


Bu dünyada iyi bir yaşam sürmek için  , öbür dünyada huzura ermek ve cennete gitmek için kişi hem dünya için çok çalışmalı , hem de ahreti için çok çalışmalı . Böyle olunca da yaşanılan her şey güzel ve değerli olur .

1 yorum:

Deneme