Suriyeli Bir Kız Olsaydınız Nasıl Bir Kompozisyon Yazardınız ?

Suriyeli Bir Kız Olsaydınız Nasıl Bir Kompozisyon Yazardınız ?

Ben Suriyeli küçük bir kız çocuğuyum . Ülkemde savaş yaşanıyor ve her gün sabaha bombalar ile , roketatarlar ile , silah sesleri ile uyanıyorum  . Sabaha korku ile uyanmak , acaba ne zaman öleceğim korkusu ile yaşamak nasıl bir duygudur bilir misiniz acaba ? Bilirsiniz belki , empati de kurarsınız ama yaşadığımız olayları , acıları  yaşamadığınız için  çok iyi anlamayabilirsiniz belki beni .  Ben her gün burada yakınlarımı kaybediyorum . Her gün acı ve gözyaşı var benim ülkemde .  Ben de okula güven içinde gitmek isterdim , sabaha bomba ile değil annemin hadi kızım bugün savaş yok rahat ol artık demesi ile uyanmak isterdim . Gece yatağıma yattığımda ben de  diğer çocuklar gibi geleceğim için , umutlarım için hayaller kurmak isterdim ama olmuyor işte . Çünkü ülkemde güven içinde değilim . Siz siz olun yaşadığınız ülkenin , vatan topraklarının kıymetini bilin , kendi içinizde düşman olmayın sakın birbirinize . Çünkü bizim buralarda çıkan savaş  iç savaştır .

Ülkemde gerçekten İslam dini gerçek anlamı ile uygulansaydı , gerçekten dinimizin emirlerine göre hareket edilseydi bir bebeğin burnu bile kanamayacaktı burada . Ama bunlar oluyor , içimiz yanıyor , yüreklerimizden her gün bir parçayı koparıp gidiyorlar . Bilirsiniz işte ateş düştüğü yeri yakıyor sadece . Ben de mutlu olmak , çocukluğu doyasıya yaşamak isterdim . Ama ben buradaki diğer arkadaşlarım , kardeşlerim , abilerim , ablalarım  bizler her gün ölüm korkusu ile uyanıyoruz , evimizin bir köşesine bomba düşüyor , bu düşen bombada arkadaşlarım gözümün önünde ölüyor , ailem yanı başımda yaralar içinde hastaneye ulaştırılmaya çalışılıyor . Biliyor musunuz , kardeşlerim buradaki hastanede fazla doktor da yok , doktor sayımız da azalıyor günden güne .  Hastanede tedavi olurken  gerekli malzemeler olmuyor bazen , yaralarımız uyuşturulmadan tedavi edilmeye çalışılıyor , bağırıyoruz , dualar ederek acımızı unutmaya çalışıyoruz . Biliyoruz ki Allah bu zalimlerin hesabını hem bu dünyada hem öbür dünyada soracaktır , isyan etmiyorum asla Allahım'a  . Çünkü biliyorum o kutlu zafer gelecektir elbet bir gün . Türkiye'den , oradaki kardeşlerimizden bize yardımlar ulaşıyor ,hep. Türkiye , bizim acımıza ortak oluyor , zalime dik durabilen çok güçlü bir ülke sizin ülkeniz . Bunun için sakın ülkenizde yaşamaktan asla vazgeçmeyin ve asla ülkenizde bölünme yaşamayın . Sizleri hiçbir dış ya da iç güçlerin bölmesine izin vermeyin . İnşallah bir gün sizlerle konuşma ve dertleşme imkanım olur . Umarım ülkemizin geleceği aydınlık olur ve buradaki savaşlar bir an önce son bulur ve bizler de mutlu oluruz .

Allah bize yardım eden ve elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan Türk insanına ,  Türk Kızılay'ına  , sağlıkçılarına , gönüllülerine ve diğer tüm yardım eden herkese   her zaman yardım etsin ve onlarla bir olsun . Elveda kardeşlerim şükür ile kalın . Şükretmekten asla vazgeçmeyin ve hep kendinizden daha zor durumda olanları düşünmeyi asla ihmal etmeyin .  Unutmayın ki Cansınız , emanetsiniz .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme