Sen Ancak Sen Olmakla Başarıya Ulaşabilirsin Konusu İle İlgili Düşünce Yazısı

Sen Ancak Sen Olmakla  Başarıya Ulaşabilirsin  Konusu İle İlgili Düşünce Yazısı

Kişi ancak kendi olduğu sürece , bir işi kendi istediği sürece yaparsa , başkalarına özenmeden  , kendi olmayı  becerirse işte o zaman başarı sağlanır .  Hayatımızda  başarılı olmak , bir işe yaramak , kendimizi kanıtlamak isteriz .  Fakat bunları birileri görsün diye , birilerini memnun etmek için değil o yaptığımız şeyi gerçekten kendimiz istediğimiz için yapmalıyız .

Kişi kendisi olmayı başaramıyorsa yaptıkları taklitten ileriye gitmez . Taklit de aslını yaşatır zaten . Örneğin ;  günümüzde kimi gençler bazı ünlü sanatçıları model alıyor , onlar gibi giyinmek , onlar gibi konuşmak istiyor . Bu iyi bir şey değildir . Eğer gençler benliğini yitirmeden kendisi olmayı , kendi özünü , kültürünü , değerlerini korumayı ve bunlara sahip çıkmayı becerirse o zaman kendi olu r. Buradan da çıkarılacak olan temel düşünce şudur . Başkaları olmak yerine , kendiniz olun , kendi ilgi ve isteklerinizin peşinden koşun .


Hayatta hep bir hedefiniz olsun ve bu hedefler doğrultusunda kendiniz olarak iyi işler yapın , kendiniz olmaktan asla vazgeçmeyin . Vereceğiniz kararları kendiniz verin ve geleceğinizi başkaları belirlemesin .

1 yorum:

Deneme