Saygı Nedir , Toplumda Nasıl Ve Niçin Saygılı Oluruz ?

 Saygı Nedir , Toplumda Nasıl Ve Niçin Saygılı Oluruz ?

İnsanların birbirine karşı anlayışlı ve hoşgörülü olması saygı demektir . Saygının olduğu toplumlarda anlayış vardır . Kimse kimsenin yaşamına , inançlarına , düşünce özgürlüğüne müdahale etmez çünkü orada saygı vardır . Bir kimseye ya da bir topluma saygılı olmak çok önemlidir . Örneğin yakın bir arkadaşının kusurlarını görme , fiziki durumu ile dalga geçmeme , onun fikirlerine müdahale etmeme ve onu olduğu gibi kabul etme saygılı olduğumuzun göstergeleridir aslında .

Başkalarının özel hayatına girmeme , kibar ve nazikçe konuşma ve bu şekilde davranma , başka insanların yerine kendimizi koyarak empati kurabilme saygılı olmaktan gelir .  Toplumdaki insanlar ile daha iyi iletişim kurulması için , insanları sevmek ve sevilmek için , toplum tarafından dışlanmamak için , kendimiz için saygılı olmalı ve bu saygılı davranışlarımızla çevremizdeki insanlara da örnek olmalıyız . İnsan ilk önce en yakınındaki çevreden başlamalıdır saygılı olmaya . Yapmacıktan , başkaları görsün , ya da birilerinin gözüne girmek değil insan olmanın gereği bu olduğu için saygılı olmalıyız . Saygı sevgiyi ortaya çıkarır .


 Sevgi de insanları birbirine daha çok yaklaştırır ve bundan da kardeşlik duygusu gelişir ve yayılır . Bizler zaten toplum olarak saygılı bir millet olduğumuz için başka ülkeler tarafından da sevilmekte ve hayranlık duyulmaktayız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme