Sahipsiz bir vatanın batması haktır , sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır sözü doğrultusunda 18 mart Çanakkale zaferini anlatan bir yazı yazınız

Sahipsiz bir vatanın batması haktır , sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır sözü doğrultusunda 18 mart Çanakkale  zaferini anlatan bir yazı yazınız  

Vatan  insanın doğup büyüdüğü , yaşamını sürdürdüğü kutsal topraklardır . Her ülkenin vatanı , toprağı kendileri için nasıl önemli ise Türk Milleti için Türk toprakları , Türkiye toprakları o kadar önemlidir ve  hayati bir değer taşır .  18 Mart Çanakkale Cephesi Osmanlı Devleti için büyük bir imtihandı . Eğer bu cephede başarılı olunmaz ise topraklarımız işgal edilmiş olacak , devlet denen bir şey kalmamış olacaktır . Son derece önemlidir bu cephe burada yaşanmış olan nice kahramanlık destanları vardır . Eğer 18 Mart 1915 yılında o dönemdeki gençler , askerler , aileler vatanı sahipsiz bırakıp gitmiş olsalardı , zaten yıkılmak üzereyiz bari başka bir devletin egemenliği altında canımızı kurtaralım diye basit bir düşünceye sahip olsalardı elbette bu vatan batar , batması da hak olurdu . Çünkü üzerinde yaşadığı , her şeyini feda ettiği insanlar onu terk edecekti . Ama böyle olmadı tabi ki .

Yüce Türk ulusunun imanlı gençleri kahraman askerleri bu vatan toprakları için son hamlesini yaptı , namus için ,  geleceği için Çanakkale'de büyük bir başarıya imza attı ve Çanakkale Geçilemez dedirtti tüm dünyadaki düşman ülkelere .  Kahraman vatan evlatları  topraklarına sahip çıktı , kanının son damlasına kadar bu  vatan sevgisi  mücadelesinden vazgeçmediler ve başardılar da elbette . Dünyanın öbür ucundan gelen milletler sanki bu topraklar onlarınmış gibi savaştılar bizimle . Hiçbir maddi gücümüz , imkanımız kalmamıştı . Askerlerimiz yarı aç yarı toktu . Ama o iman gücü var ya o iman gücü açlık nedir hatırlatmıyordu bile bu vatanın kahraman evlatlarına . Nice askerler , nice canlar gitti , nice kanlar döküldü , Çanakkale şehit kanları ile kırmızı renge büründü ve daha neler neler … Düşman kuvvetlerine yenilgiyi tattırdık Elhamdülillah .  Bize bu toprakları hediye eden kahraman Türk askerleri ve başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal bu savaşta bir köşeye çekilip yenilmeyi bekleselerdi  ya da başka ülkelere kaçsaydılar vatan toprağı yok olup gidecek ve şu anda bizler yaşamıyor olacaktık . Bize bu toprakları kanları ile hediye eden askerlerimize layık olmak için  , bir daha vatanımızı kaybetme korkusu yaşamamak için var gücümüzle çalışmalı ve Türkiye'yi , Türkiye Cumhuriyeti'ni  dünyanın en gelişmiş ülkesi , en güçlü ordusu haline getirmeliyiz . Unutmayın ki bu topraklar kolay kazanılmadı .

Hala birtakım düşman kuvvetlerinin topraklarımız üzerinde gizli emelleri var . Bunlara cesaret vermemek için , gelişmemiş değil gelişmiş bir ülke olmalı ve vatan topraklarına sonuna kadar sahip çıkılmalıdır . Bu cephede emeği geçen , bu cepheyi kanları ile kazanan ve bu cephenin kazanılmasında çok büyük katkısı olan  Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa , silah arkadaşları ve diğer tüm kahraman vatan evlatlarına , canlarımıza Yüce Allah'tan rahmet diliyor vatanımızın ömür boyu güçlü olmasını ve  yenik düşmemesini umut ediyorum .  Vatan sevgisi ve vatan aşkı ile kalın.  Saygılarımı sunarım .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme