Sabır Ve Fedakarlık

Sabır ve Fedakarlık İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Hepimizin hayatında zor dönemler olmaktadır . Beklenmedik bir anda hasta olduğunuzu öğrenmek ya da hayatınızı etkileyecek bir sınavı kazanamamak gibi olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz . Böylesi zamanlarda insanların en büyük silahı sabır ve fedakarlık olmaktadır . Gerçek manada hayata sıkı sıkıya sarılan insanların en temel özelliğidir sabır ve fedakarlık .

Her zaman bahar olmadığı gibi insan hayatının her dönemi de güllük gülistanlık olmaz . Mutluluklar ve acılar birbiriyle kardeştir . Yüzümüzün güldüğü anlar oluyorsa gözlerimizden yaşlar döktüğümüz zamanlar da olacaktır elbet . Güçlü insanlar zor zamanlarda da dik durmayı başarır . Bunu başarmalarının sırrı ise sabırdır . İnsan kötü günlerin geçeceğine inanır da sabırla yoluna devam ederse mutlaka zorlukların üstesinden gelmeyi başarır . Sabır ne kadar önemli ise insan hayatında fedakarlık da aynı derece önemlidir . Çünkü sabretmek bizi ruhen dik tutsa da fedakarlık olmazsa içinde bulunulan durumdan kurtulmak mümkün olmaz . Mesela bir sınavdan başarısız olan bir öğrenci hem sabretmeli hem de uykusundan , eğlencesinden fedakarlık ederek çalışmalı ki arzu ettiği başarıya ulaşabilsin . Fedakarlık etmesi gereken şeyleri bilen ve bu fedakarlıkları yapabilen insanlar hayatta er ya da geç başarıya ulaşacaklardır .


Başarmak ya da zor zamanların üstesinden gelmek sabır ve fedakarlık ister . İnsan vermeden almanın çabası içerisinde olursa hüsrana uğrar . Kendi zevklerinden fedakarlık edeceksin karşılığında istediğin hedeflere ulaşabilesin . 

2 yorum:

Deneme