Parayla Saadet Olmaz Konulu Münazara

Parayla Saadet Olmaz Konulu Münazara

Para her ne kadar bir çok derde derman olsa da her şeyi de çözebilecek bir güce sahip değildir .  Çünkü parayla mutluluk olmaz . Örneğin ; bir kişinin çok parası olabilir , istediği çoğu şeye  bu para ile sahip olabilir ama her şeye sahip olamaz . Evde huzur olmayabilir , mutluluk olmayabilir . Evde bu mal  mülk yüzünden kavga çıkabilir ve bu da birçok olumsuzluklara neden olabilir .

Görüldüğü gibi para her zaman mutluluk getirmez . Diğer bir örnek çok parası olan kimse amansız bir hastalığa tutulabilir , en gelişmiş hastanede bile tedavi görse bu tedaviler bir sonuç vermeyebilir ve kişinin yaşamı sonlanabilir . Ya da diğer bir kişi çok zengindir fakat şeker hastası olduğu için her istediğini yiyemeyebilir . Yani sonuçta para her sorunu çözmez ve her zaman mutluluk getirmez . Bundan dolayı parası olan insanlar da parasının çok olduğuna güvenmemelidir . Çünkü hayatta ne zaman nerde ne olacağı belli olmaz . Çünkü parayla huzur olmaz , mutluluk olmaz her zaman .


Ayrıca para bir insanın karakteri sağlam değilse onu doğru yoldan şaşırabilir . Paranın getirdiği sahte dünyaya kendini kaptıran insan ailesine gereken ilgiyi göstermeyebilir , onlardan uzaklaşabilir ve bu durum da paranın mutluluk getirmeyeceğine başka bir örnektir . 

2 yorum:

Deneme