Önce İyi İnsan ol , sonra işini En İyi yapan insan ol sözü ile ne anlatılmak isteniyor ?

Önce İyi İnsan ol , sonra işini En İyi yapan insan ol sözü ile ne anlatılmak isteniyor ?

Hayatta iyi insan olmak ,  güzel düşünmek , içinde art niyet taşımamak , doğru ve güvenilir olmak , karakterli  olmak  güzel ahlak sahibi olan insanların temel özelliğidir . Böyle insanlar yalanı dolanı sevmeyen , insanlara karşı ikili oynamayan , Mevlana'nın da dediği gibi olduğu gibi görünen temiz insanlardır .  Bundan dolayı ilk önce iyi insan olmayı , erdemli insan olmayı öğrenmelidir insan . İyi insan olmadıktan sonra ne kadar malın olursa olsun toplum tarafından sevilmezsin . Erdemli insan olduktan sonra yapılacak ilk iş ise hangi işte çalışıyorsan , bu çöpçülük de olur , çobanlık da olur , öğretmenlik  ya da doktorluk da olur fark etmez . Bu işini en iyi şekilde yapmalıdır insan .

Yani işinde de doğru ve dürüst olmalı , üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmeyi bilmelidir insan . Ancak bu şekilde mutlu ve huzurlu olur insan . Hem iyi bir insan olmak , hem işinde uzman olmak çok zordur elbette . Fakat bunun için çabalamak gerekir . İnsan ilk önce kendine hedefler koymalıdır . Bu hedefleri bir kalem kağıt eşliğinde yazmalı , yazdığı kuralları yaşamında uygulamaya çalışmalı ve bu yazdıklarını benimsemesini bilmelidir . Örneğin bir kişi iyi niyetli olabilir , içinde art niyet yoktur fakat toplum içinde patavatsızlık yapıp başka birinin kalbini kırabilir ama bunu isteyerek yapmamıştır . İşte bundan sonra kendine çekidüzen vermeli bir daha aynı davranışları yapmamak için küçük notlar tutmalıdır .  Bu notlara şunları eklemelidir . Erdemli olacağım , az konuşup çok düşüneceğim , lafla değil  uygulama ile kendimi kanıtlayacağım , topluma ve insanlığa faydalı işler yapacağım ve en iyisi olacağım , evrensel düşüneceğim ,  insanları koşulsuz seveceğim vb.  gibi . Göreceksiniz bak !  Arada sırada bu notlara baktığınızda değiştiğinizi ve daha iyi bir insan olduğunuzu hissedeceksiniz . İşini  de iyi yapmalıdır insan . Örneğin ; öğretmen olan bir kimse bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmesini bilmelidir . Çocukların dilinden iyi anlamalı , çocuğa görelik ilkesine göre hareket etmeli , öğrenciler arasında ayrım yapmalı , aldığı aylık ücreti hak etmek için öğrencilere çok faydalı olmaya çalışmalıdır ve mesleğinde uzmanlaşmalıdır . 


Yani işini en iyi şekilde yapmalıdır . İyilik ve işinde iyilik birbirini tamamlar ve böylece hem kendiniz mutlu olur , hem de toplumu mutlu etmiş olursunuz . Bundan dolayı her zaman önce iyi insan olmak , sonra da işinde en iyi insan olmak gerekir her zaman .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme