Kurumların İnsan Yaşamındaki Önemini Anlatan Kompozisyon

Kurumların İnsan Yaşamındaki Önemini Anlatan Kompozisyon

Kurumlar insan yaşamında çok önemli bir yere sahiptir . Çeşitli kurumlar vardır . Sağlık kurumlarından hastaneler , sağlık ocakları , eğitim kurumlarından okullar ,  halk eğitim merkezleri , çocuk esirgeme kurumu ,  askerlik kurumları , sosyal güvenlik kurumları gibi bir çok kurumlar vardır .

Bu kurumlar toplumdaki dayanışmanın ve iş birliğinin sağlanması için birlikte hareket eder ve topluma faydalı işler yaparlar . Örneğin sağlık kurumlarından hastaneler ve sağlık ocaklarına toplumdaki insanlar giderler ve orada  sorunlarını çözerler . Okulda öğretmenler öğrencileri iyi bir şekilde yetiştirir ve o öğrenciler topluma faydalı kimseler haline gelir . Çiftçi yetiştirdiği tarım ürünleri ile soframıza çeşitli lezzetleri ulaştırır . Terzi sökükleri söker , doktor yaralıları tedavi eder..vb . İnsanların birlikte huzur içinde yaşamasını sağlayan işte bu kurumlardır . Bu kurumlar olmasaydı toplumda iş bölümü gerçekleşmez ve her şey karmakarışık olur ve hiçbir iş  düzenli yapılamazdı . Bütün kurumlar birbiri ile ilişkili olan kurumlardır .


Toplum içinde birlikte yaşandığı için bu kurumların kurallarına uyulmalı ve hangi mesleği ya da hangi iş bölümünü yapıyorsak onu en iyi şekilde yerine getirmeli ve hem kendimize , hem yakın çevremize  hem de topluma faydalı kimseler haline gelmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme