Köyün Olumlu , Şehrin Olumsuz Yönleri Nelerdir ?

Köyün Olumlu , Şehrin Olumsuz Yönleri Nelerdir ?

Köy hayatı doğal hayatın içinde yaşamaktır . Köyde hava kirliliği  fazla olmaz , yeşil alanlar fazladır ve bunların görüntüsü bile insanın iç huzura erişmesini sağlar . Şehrin kalabalığında uzak ,  araba seslerinin olmadığı , eğlence merkezlerinde  çalan yüksek sesli müziklerin insanları rahatsız etmediği bir yerdir köylerimiz . Köy hayatında insanlar  genleri ile oynanmamış yiyecekleri yer ve bu da insan sağlığına daha çok fayda sağlar.  

Köy hayatına komşuluk ilişkileri daha derin ve daha anlamlıdır . İnsanlar arasında güven vardır . Yapılan bir iş ortaklaşa yapılır , yani imece usulü vardır . Köyler daha temiz ve daha canlıdır . Sular temizdir ve musluktan akan sular gönül rahatlığı ile içilir . Şehir hayatına baktığımızda ise sanayiden çıkan zehirli gazlar , taşıtlardan çıkan  egzoz gazları havayı kirletmekte ve insan sağlığı için büyük bir tehdit ortaya çıkmaktadır . Gürültü kirliliği şehirlerde çoktur ve bu da insanı ruhsal açıdan daraltır , yani orada ruhumuz daralır . Yeşil alanlarını yerini kat kat binalar kaplamış ve doğal denge bozulmuştur . Genetiği ile oynanmış yiyecekler satılır ve insanlar günübirlik köyde üretilen doğal yiyecekleri bulamazlar , bulsalar bile  bunun pazarlığını yapanlar bu doğal yiyecekleri aşırı pahalıya satar ve bunu da her insan alamaz . Şehirlerdeki sular kirlidir ve musluklardan su içilemez . Şehrin gürültüsü ve kalabalığı insanı psikolojik açıdan olumsuz etkiler . Şehir hayatında  insanlarda daha çok psikolojik sorunlar olur , çünkü doğal hayattan , temiz bir çevreden uzaklaşma vardır burada .


 Komşuluk ilişkileri köydeki kadar gelişmemiş , daha biz anlayışı yerine ben anlayışı hakim olmuştur . Komşular bir apartmanda tıkılı olduğu için, kimse birbirini fazla tanıyamaz ve güven de fazla olmaz. Daha bir çok olumsuz yönlerinden bahsedilebilir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme