Kitap Zekayı Kibarlaştırır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kitap  Zekayı Kibarlaştırır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kitaplar dünyamızı aydınlatan , dünyamıza bilgiler sunan ve bizi  başka yerlere götüren  kaynaklardır .  Kitap okuyan insan kültür bakımından zenginleşir , nüktedan bir kişi olur ,  yaşadığı sorunlar karşısında farklı çözümler bulabilir .  Kitap okuyan kişi daha esnek ve daha ince düşünür .

Toplum içinde daha kültürlü olduğu için olaylara ve sorunlara zekice çözümler bulur .  Örneğin ; kişi kendisinden bir şey istendiği zaman eğer bu istenilen şey kendine uygun değilse kişi karşısındaki kişiyi kibar bir dille reddeder , karşısındakine bağırıp çağırmaz , sakin olur , neden evet demediğini bir mantığa dayandırarak cevaplar ve böylece sorunları kibar bir dille çözmeyi başarır .  Bir sorunun çözülmesi için illaki insanlarla kavga etmeye , huzursuzluk ortay çıkarmaya gerek yoktur .  Akıllı insan zekasını kullanır .  Hem kötü bir insan gibi görünmez ve hem de istemediği şeylere hayır demesini bilir ve bunu kibar  ve nazik bir şekilde kabul etmez .  Çünkü kitap okuyan kişi okuduğu kitaplar sayesinde , hayatında karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeyi öğrenir ve ileri görüşlü  ve aydın olur . Ne de güzel söylemiştir Cemil Meriç bu güzel ve anlamlı sözü .  


Bizler de zekamızın kibarlaşması için ,  davranışlarımıza çeki düzen vermek için , yontulmamız için sürekli çeşitli kitaplar okumalı ve farklı bilgiler öğrenerek hayattaki asil duruşumuzu bozmamalı ve zekamızı kibarlaştırmasını bilmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme