Keser Döner Sap Döner Gün Gelir Hesap Döner Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Keser  Döner  Sap Döner  Gün Gelir Hesap Döner Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır .  Kişi bir kişiye yaptığı kötülüğe karşılık o gün herhangi bir zarar görmese bile gün gelir yaptıklarının cezasını çeker . Çünkü herkes yaşattıklarını yaşar .  Diğer bir anlamı ise bugün zor durumda olan , maddi sıkıntılar çeken bir kimse gün gelir çok iyi refaha kavuşur . Bugün çok zengin , varlıklı olan bir kimse ise gün gelir elindeki tüm varlığını kaybedebilir . Çünkü hiçbir şey her zaman olduğu gibi kalamaz . Yani bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur .

Yarın kime , nerde , ne olacağı belli değildir . Onun için bu hayatta çok şımarmamak gerekir . Ya da üzülüp , ben bir şey başaramıyorum denilmemelidir . Çünkü  her şeyin  bir vakti gelecek ve herkes yaptıklarının karşılığını anında almasa bile gün gelecek alacaktır . Yani herkes ektiğini biçecektir bu dünyada . Örneğin ;  gariban birinin hakkını yiyen , onu küçük gören bir kişi kurnazlık yapıp başına bir şey gelemeyeceğini düşünse bile yaptığını kötülüğün karşılığını zaman geç  de olsa alacaktır . Çünkü kimse bu dünyada yaptığını , yaşattıklarını yaşamadan ayrılmayacaktır . Bundan dolayı her zaman iyi bir insan olalım , kimseyi kırıp incitip , toplum içinde küçük düşürmeliyiz .


Hayatta hiçbir şey umduğumuz gibi olmayabilir , her şeyin tam tersi de olabilir . Bundan dolayı her şeye hazırlıklı olun . Yani bu hayatta ne ekersen onu biçersin . Adalet geç de olsa yerini bilir ve sana  yapılan  ya da senin yaptıklarının karşılığını geç bile olsa alırsın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme