Dehanın Yüzde Biri Hüner Yüzde Doksan Dokuzu da Terdir

Dehanın Yüzde Biri Hüner Yüzde Doksan Dokuzu da Terdir

Her insanın doğuştan yetenekli olduğu alanlar vardır . Kimisi spor alanında ,  kimisi edebiyat alanında , kimisi  marangozlukta vb. farklı farklı alanlarda yetenekli olabilmektedir . Ancak her yetenekli insan başarılı olamamaktadır . Çünkü yetenek işin başlangıç noktasında önemli olabilir ama işin devam ettirilebilmesi ve sonuca bağlanabilmesi için çok çalışmak gerekir .

Nice yetenekli insanlar vardır ki "kendini harcadı , o yetenek bende olsaydı … " gibi cümlelerde hatırlanır hale gelmişlerdir . Mesela ülkemizin yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan biri olan Sergen Yalçın için az koşuyor vb. eleştiriler yapılınca " o kadar koşsam Barcelona'da " olurdum dediğini hatırlıyorum . Bu olay aslında tam da bu atasözümüzün günlük hayattaki yansımasına çok iyi bir örnektir . Yani yetenek tek başına yeterli değildir . Yeteneği kısıtlı olan insanlar bu açıklarını çok çalışarak kapatabilirler . Yine futboldan bir örnek gerekirse Galatasaraylı Sabri - hiç kimse aksini iddia etmez her halde - yetenek konusunda vasatın da altında bir oyuncudur . Fakat  14-15 senedir herkes gelip geçiyor ama Sabri Galatasaray'da oynamaya devam ediyor . İşte bu çalışmanın , emek vermenin karşılığıdır .


Yetenek ne kadar çok olursa olsun onu parlatacak olan gayrettir . İnsanlar yeteneklerini her şey olarak görürlerse kaybederler ama yeteneklerini bir fırsat olarak kullanmasını bilirlerse yaptıkları işlerde başarılı olurlar . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme