Çanakkale Zaferi İle İlgili Düşünceleriniz

Çanakkale Zaferi İle İlgili Düşünceleriniz

Milletimiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış , elimizde hiçbir maddi imkan kalmamış , düşman kapıya dayanmış ve bizi yok etmeye çalışıyor . İşte böyle bir zor zamanda , darlık zamanında Çanakkale Cephesi'nde yaşanan , dillere destan olan , kahramanlık destanının yazıldığı bir savaştır Çanakkale Savaşı .  Düşman güçleri bize son darbeyi de vuracakken  iş onların istediği gibi olmamış , çünkü Allah Türk Milleti'nin yanında olmuştur .  Bu savaşta binlerce askerimiz şehit olmuş , binlercesi gazi olmuştur .

Yedi düvelden gelen düşmanlar , vatanımız sanki onların toprağıymış gibi onurlu bir milleti yok etmeye çalışmışlar fakat  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve askerlerimiz sayesinde düşman kuvvetleri büyük bir yenilgi almıştır bu savaşta . ''Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum ''diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal vatan evlatları ile birlikte he türlü zorluğa katlanacaklarını ve hiçbir düşman güçlerinin kendilerini yıldıramayacağını ifade etmiştir aslında . Çok kahraman vardır bu savaşta . Adlarını sayamadığımız nice kahramanlar… Seyit Onbaşı , Niğdeli Ali'den tut da daha nicelerine .  Türk askerinin düşmanına bile yardım ettiği , merhamet , yardımseverlik gibi duyguların bizim askerlerimizde ne kadar fazla olduğunu söylemeye gerek yoktur . Çünkü her şey belgeleri ile arşivlerde saklıdır . Çünkü Türk askeri onurlu , namuslu , şerefli bir askerdir .  Çanakkale Savaşı başarı ile sonuçlanmış , fakat çok sayıda insan ölmüştür . Ama ölenler olmasaydı bu savaş kazanılmayacaktı belki . Çanakkale Savaşı'nda onuru ile savaşan bütün şehitlerimize , şehit yakınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum .


Rahat uyuyun Çanakkale Kahramanları ! Çünkü biz gençler bu ülkenin geleceğiyiz , gelecek biziz artık . Bu vatanı  her zaman koruyacağız ve yücelteceğiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme