Buluşlar Olmasaydı Yaşam Nasıl Olurdu Konulu Kompozisyon

Buluşlar Olmasaydı Yaşam  Nasıl Olurdu Konulu Kompozisyon

Hayatımıza büyük kolaylıklar getiren , zamandan ve emekten tasarruf sağlamamıza katkı sağlayan buluşlar olmasaydı hayat daha zor olurdu , daha çok zaman gider ve bir şeyi yapmak için daha çok emek harcanması gerekirdir . Eski çağlardaki gibi ilkel bir hayat yaşardık . Her şey insan gücü ile yapılır , hiçbir teknolojik alet hayatımıza girmez ve hayatı zor koşullarda yaşamaya devam ederdik .

Dünyadaki yaşanan olaylardan anında haberimiz olmazdı . Örneğin ; elektrik icat edilmemiş olsaydı şu anda hala eski aydınlatma araçlarını kullanıyor olurduk . Mecburen akşama iş bırakmamaya çalışır , tüm işleri gündüz yapmaya çalışırdık . Elektrik olmadığı için sadece ortamın aydınlanması değil diğer başka şeyler de olmazdı .  Mesela saç kurutma makinesi , çamaşır makinesi , bulaşık makinesi ..vb bunların hepsi elektrikle çalışan aletlerdir . Her ne kadar bunlar da yeni bir tasarım olsa da elektrik icat edilmemiş olsaydı bunların insanlığa hiçbir faydası olmazdı . Yine internet bulunmasaydı , bilgisayarlar olmasaydı gündemden haberdar olamazdık , internet bankacılığından işlerimizi halledemezdik . Telefon olmasaydı yakınlarımızın sesini duymaya hasret kalırdık ve sürekli onlar aklımızda olduğu için işimize bile tam konsantre olmazdık ve daha birçok şey olmazdı .

Buluşlar hayatımıza renk katan , hayatımızı daha da kolaylaştıran icatlar olmuştur .  Her buluşun hayatımıza bir katkısı olmuştur . Yeter ki bunu amacına uygun kullanalım ve  bilinçli tüketici olmaya çalışalım .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme