Bağımsızlık İle İlgili Kompozisyon

Bağımsızlık İle İlgili Kompozisyon

Bağımsızlık bir millet için olmazsa olmazlardan biridir . Özellikle de Türk Milleti için bağımsızlığını kaybetmek  , ölümden farksızdır . Çünkü bizim damarlarımıza işlemiştir hürriyet . Hiçbir ülkenin esareti altına girmemek için ,  bayrağının yere inmeden sonsuza kadar dalgalanması için canını vermiştir Türk Milleti'nin  kahraman şehitleri . 

Ülkemiz çok sınavlardan geçmiştir . Kurtuluş Savaşı esnasında vatanımız yok etmeye çalışan yabancı devletler birlik olup bizi  esaret altına almak , kendi dillerini , dinlerini , yaşayış tarzlarını bize empoze ederek bizi benliğimizden uzaklaştırmak istemişlerdir . Ama milletimiz bu işgallere göz yummamış , önce vatan diyerek , sonunu düşünmeden düşmanla çarpışmış ve vatanımızı kurtarmışlardır aziz şehitlerimiz . Bu bağımsızlık savaşının öncüsü olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bağımsızlık için , özgürlük için hiçbir şeyden ödün vermemişlerdir .  Bağımsızlığı elinden alınmış bir millet dağılmaya ve yok olmaya mahkumdur . İstiklal şairimiz Üstat Mehmet Akif Ersoy milletinin bağımsızlığına , şerefine , onuruna düşkün olduğunu ne kadar da güzel anlatmıştır İstiklal Marşı'nda . 


Bundan dolayı bizler de ülkemizin gelişmesi için , bağımsızlığımızın tehlikeye düşmemesi için her zaman onurlu ve dik duruşumuzla çalışmaya  ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştırmaya gayret etmeliyiz . 

11 yorum:

  1. Bence aşırı derecede kötü olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesi kötü bunun beğenmesen bile vatan için yazılmış gayetde güzel şehitlerimizin nasıl mücadele ettiğinden bahsetmiş böyle konuşman yanlış

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim ödevim vardı.yine çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Çok aşırı derecede kötü

    YanıtlaSil
  3. Bunu yazanın ellerine sağlık odevim vardi onu yaptim sayenizde. Xok tesekkur ederiz bu iyiliğiniz için.

    YanıtlaSil
  4. Bunun nesi güzel değilki

    YanıtlaSil
  5. Çok işime yaradı çok teşekkür ederim ellerinize sağlık😊

    YanıtlaSil
  6. Sağolun çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  7. ne diypnuz ya bi kötü bi güzel bence mükemmel olmuş yazanıneline sağlık

    YanıtlaSil

Deneme