"Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın " Sözü İle İlgili Kompozisyon

"Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın " Sözü İle İlgili Kompozisyon

Milli marş bir milletin egemenliğinin , bağımsızlığının , toprakları içerisinde özgürce yaşayabilmesinin sembolüdür . Her millet bağımsızlığının bir sembolü olması açısından milli marş yazar . Bizim marşımız olan İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yaşadığımız zor günlerin ardından baharın gelişini müjdelercesine yazılmıştır . Türk milletinin hissiyatını ve imanını en güzel şekilde yansıtan sözlerini bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır .

İstiklal Marşı'nda Mehmet Akif ezelden beri Türk milletinin zincire vurulamadığını bundan sonra da Türk milletine kefen biçmek isteyenlerin sonunun korkunç olacağını tüm cihana haykırmıştır . İslam aleminin geçmişten beri bayraktarı olan bu milletin yıkılmasının Müslüman alemi için bir yıkım olacağını " Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli , ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli " dizeleri ile ifade etmiştir .

Mehmet Akif Ersoy " Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın " sözlerini bir daha İstiklal Marşı yazacak olsanız bu kadar güzel yazabilir misiniz sorusu üzerine söylemiştir . Bu sözü kahraman Türk milletinin bir daha devletsiz kalmaması , bir daha var olma savaşı vermek zorunda kalmaması düşüncesi ile söylemiştir . Çünkü milli marş bağımsızlık savaşı yapmayı ve bu savaştan zaferle ayrılmayı gerektirir . Bizlerin duası da üstat Mehmet Akif gibi bir daha bu milletin İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmaması yönündedir .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme