Alçakgönüllülük İle İlgili Kompozisyon

Alçakgönüllülük İle İlgili Kompozisyon

Kişinin kendini  dev aynasında görmemesi , insanlara kibar yaklaşması alçak gönüllülük ile ilgilidir . Bir kişinin mevkisi ne derece yüksek olursa olsun , o kişi insanlara tepeden bakmıyorsa , tevazu sahibi bir kişiliğe sahip ise bu alçakgönüllülük demektir .  Böyle meziyete sahip olan insanlar yaptıkları davranışlar ile toplum tarafından örnek alınan ve saygı duyulan kimselerdir . Bu kimseler yaptıkları iyiliklerin farkında olan fakat bunu dillendirmedikleri için alçakgönüllü denilen kimselerdir .

Hoşgörülü ve merhamet sahibi olan , insanları hor görmeyen , insanları insan olduğu için seven iyi yürekli insanlardır . Çevremizde böyle insanlar gördükçe onlara hayran kalır ve onları daha çok severiz . Örneğin; zengin ve ünlü olan birinin yoksul bir çocuğa yardım etmesi , onun evine gidip onunla yemek yemesi , onunla vakit geçirmesi bu kişinin havalı olmadığını gösterir . Bu şekilde davranan yüksek itibarı olan kişiler toplum tarafından daha çok sevilir ve insanlar tarafından saygı duyulur . Böyle insanlar hayrını gizli yapar , kendilerinin övenlerin karşısında çekinirler ve yaptıkları iyiliğin fazla dillendirilmesinden rahatsız olurlar . 


Bizler de iyi insan olmalı ve insanlara karşı alçakgönüllü davranmalıyız . Ne kadar büyük bir kariyere sahip olursak olalım ya da hiçbir kariyerimiz olmasa bile her zaman insanlara karşı alçakgönüllü olalım .

1 yorum:

Deneme