Ağacı Kurt İnsanı Dert Yer İle İlgili Kompozisyon

Ağacı Kurt İnsanı Dert Yer  İle İlgili Kompozisyon

Kurt  ağaca zararlı olan , ağacı çürüten ve yok etme noktasına getiren bir hayvandır . İnsanı da eskiten , yıpratan ve hayatta mutsuz eden şeyler yaşadığı olumsuz olaylar ve geçirdiği kötü deneyimleridir . İnsan bu şeylere kafayı taktıkça daha çok üzülür ve günden güne erir  .

 Bazı zamanlar vardır  hayatımızda . Hiç geçmeyen zamanlar . En çok da bu kötü zamanlarda üzülür , yıkılır , biter insan .  Çünkü böyle zamanlarda hiç istemediğimiz olaylar yaşanmıştır ve yaşanan bu olaylar hiç de unutulacak gibi değildir .  Unutulmadığı için insan dertlenir , derdi daha da çoğalır ve en sonunda hayattan yorgun düşer ve umutsuz olur . İşte atalarımız da bunun için söylemiştir ağacı bitirenin kurt , insanı bitirenin ise dert olduğunu . Ne kadar da manidar bir sözdür aslında bu söz öyle değil mi? Düşünsenize siz yıllarca çalışıp evladınızı okutun , ona iyi bir gelecek sağlayın ve onu hiç zor durumda bırakmayın . Fakat gün gelsin ki evladınız sizin yüzünüze bile bakmasın ve hasta olduğunuz anlarda , kötü zamanlarınızda yanınızda olmasın  . En çok da  bu üzer insanı . Bu durumda siz anne ve baba dertlenecek ve günden güne  bu dertler , üzüntüler çoğalacak ve yıpranmış bir insana dönüşeceksiniz .


İşte bu ve bu gibi olaylar insanı çürütür , üzer , parlayan yüzünü söndürür . Allah hiç kimseye dert vermesin , kimsenin canı yanmasın ve kimsenin yüzü solmasın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme