Ülkemiz İçin Canını Çekinmeden Veren Kişiler Neler Yaşamıştır ?

Ülkemiz İçin Canını Çekinmeden  Veren Kişiler Neler Yaşamıştır ?

Vatanı ve milleti için canını bu topraklar uğrunda feda eden kıymetli vatan evlatları  Kurtuluş Savaş'ı sırasında , daha sonra yaşanan savaşlar ve terör saldırıları sonucunda çok zorluklar yaşamıştır . Özellikle de Kuruluş Savaşı sırasında halkımızın kahraman evlatları , kahraman askerleri bir dilim kuru ekmeği bile zor bulmuşlar , canının derdine düşmemiş ve önce vatan diyerek cepheye koşmuşlar ve orada vatanı korumak için mücadele etmişlerdir .

Bu vatan topraklarında sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşıyor isek bunu o zamanın zor koşullarında , yoksul zamanlarında canını bizim için feda eden şehitlerimize borçluyuz . Onlara şükran ve minnet borçluyuz .  Savaş zamanında yoksul olan milletimiz ,  çocuklarını çok zor koşullarda büyütmüş , gariban vatan evlatları belli bir yaşa gelince de hiç çekinmeden canlarını ülkeleri için , bayrağı için feda etmiştir . Yeri gelmiş içecek bir yudum suya bile muhtaç olmuşlar fakat  bulamasalar da  bütün gücünü ortaya koyarak yine de vatanları için düşman kuvvetleri ile çatışmışlar ve şahadet şerbetini içmişlerdir .


Bizim için canını veren , milli birlik ve beraberlik  bozulmasın diye elinden gelen tüm gücünü ortaya koyan kahraman askerlerimize layık olmak için ve onların kemiklerinin sızlamaması için daha çok çalışmalı ve bu vatanın bir zerresini bile düşmanlara teslim etmemeliyiz . Çünkü şehitlerimiz ancak bu şekilde rahat uyur .

2 yorum:

Deneme