Sanatçılar Toplumsal Birlik, Dayanışma ve Dostluk Duygularının Gelişmesinde Nasıl Etkide Bulunur Konulu Kompozisyon

Sanatçılar  Toplumsal Birlik, Dayanışma ve Dostluk Duygularının Gelişmesinde  Nasıl Etkide  Bulunur Konulu Kompozisyon

Sanatçı insani duyguları coşkulu olan ,  yaptığı eserler ile peşinden kitleleri sürükleyen  kişilerdir . Sanatçı örnek insandır . Halkına mal olmuş ve halkının gelişmesi ve ilerlemesi için , güzel uygular edinmesi ve hayata estetik açıdan bakmaları için değişik eser ve eserler ortaya koyan kimselerdir  .

İnsanlar sanatçılardan etkilenir ve onların söylediği sözleri yapmaya gayret ederler . Çünkü o sanatçıya ve eserine büyük bir ilgi olduğu için , dolayısı ile sanatçının söylediği sözler de sevenleri tarafından , halkı tarafından ciddiye alınır ve uygulanmaya çalışılır . Çünkü sanatçı halkına örnek insandır . Tabi burada bahsettiğimiz  gerçek sanatçılardır . Öyle uyduruk olan , toplumla alakası olmayan ve toplumun kültürel ögelerini , yaşayış tarzını yok etmeye çalışan  kişileri sanatçı olarak nitelendirmiyorum . Bana göre bir sanatçı halkına örnek olmak için büyük işler yapmalı , birden fazla yabancı dil bilmeli , iyi bir genel kültüre sahip olmalı ve insanını da bu bilgisi , kültürü ile peşinden sürüklemeli ve etkileyebilmelidir . Yoksa çok sanatçı vardır ama gerçek sanatçı değil .  İyi bir sanatçı sevenleri tarafından model olarak alındığı için onun söylediği  her söz de çok kıymetli olur . O sanatçı reklamda kitap tanıtımı yapsa onu sevenler o kitabı alır ve bir an önce okumaya ve bitirmeye çalışır . Çünkü onu almalarını isteyen kişiye hayran oldukları için o kitabı da alırlar . Sanatçı hem ruha , hem kulağa hitap eder . Güzel ve etkili konuşması ile , iyi  ve örnek bir insan olması ile gençleri olumlu yönde etkilerse işte orada gerçek sanatçı vardır ve insanların doğru şeyin peşinden gidiyordur .


Sanatçılar bölücü değil , birleştirici ve yapıcı olmalıdır . Hiçbir sanatçı terör eylemlerini ve terör örgütünü asla savunmamalıdır . Her zaman barış yanlısı olmalı , evrensel duygulara sahip olmalı ve bunu karşı tarafa da hissettirebilmelidir .  Düşmanlığı , dargınlığı sözleri ile insanları etkileyerek yok etmeli dayanışma ve dostluk duygularını güçlendirmeli ve halkına ve tüm dünyaya örnek olmalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme