Sabır ve Cesaretin Başarılı Olmadaki Rolü Nedir ? Kompozisyon

Sabır ve Cesaretin Başarılı Olmaktaki Rolü Nedir ?

Başarı kolay kazanılan  , tesadüflere bağlı olarak elde edilen bir şey değildir . Başarılı olmak için bazı bedeller ödemeyi göze almak gerekir . Bu bedeller aşırı yorgunluk , zaman zaman başarısız olma , alay edilme , yalnız kalma ya da daha bir sürü olumsuzluk olabilir . Başarı yolunda önümüze çıkan bu engeller karşısında en büyük yardımcımız sabır ve cesaret olacaktır .

Ülkemizin önde gelen plastik boru üreticilerinden birisinin hayat hikayesinde çok ilginç bir yer vardı . Bu meşhur plastik boru firmasının kurucusu devlette çalışan bir mühendisken istifa ediyor ve küçük bir makine ile kendi atölyesini açıyor . Daha sonra sabrı ve çalışması sayesinde bugün tüm dünyada tanınan bir firma olmayı başarıyor . İşte bu örnekte hem sabır hem de cesaretin başarılı olmaktaki etkisini görebiliriz . Çoğu insanın amacı tabiri caizse devlete kapağı atmak , sabah git akşam gel mantığı ile emekliliği beklemektir . Ama başarı cesaret ister . Riske girerek yeri geldiğinde elindekilerden vazgeçmeyi göze alabilenler başarıyı yakalarlar .

Başarı merdivenlerine kimse elleri ceplerinde çıkmamıştır diye bir söz vardır . İnsanlar başarılı olmak istiyorlarsa mutlaka sabırlı olmalı , karar verdikleri yolda ilerlerken önlerine çıkan engeller karşısında yılmamalı ve cesurca adımlar atmaktan çekinmemelidir .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme