Özgürlük Bizim Elimizdedir Kısa Münazara

Özgürlük Bizim Elimizdedir Kısa Münazara

Özgürlük bizim elimizdedir . Çünkü nasıl ve ne şekilde yaşayacağına kişi kendi karar verir . Fakat verdiği kararlar kişinin özgürlüğüne engel olmamalı onun başkalarına zarar vermeden her istediğini dilediğince yapması gerekir . Kişi eğer çalışıp iyi bir meslek sahibi olur ve bu meslekten de iyi bir gelir elde ederse hiç kimseye eyvallah etmez .

Parasını istediği gibi harcar , istediği yerleri gezip tozar , kimseye muhtaç olmaz ve daha birçok şeyi kafasına göre yapar . Çünkü ekonomik gücü vardır ve en yakınlarına bile maddi anlamda muhtaç olmadığı için hayatını  özgür bir şekilde yaşayabilir . Ama imkanları olduğu halde çalışmayıp  iyi bir meslek sahibi olmayıp evde beklemeyi tercih eden kişi ise özgürlüğünü istediği gibi yaşayamayacak , belki maddi zorluklar yaşayacak ve başkalarının eline bakacaktır . Eğer çalışıp kendini geliştirseydi bir meslek sahibi olurdu ve kendine güveni olurdu . Özgürce  her istediğini yapar ve kimseye el açmak zorunda kalmazdı . Bunun çok çalışalım ki , kimsenin özgürlüğümüzü kısıtlamasına izin vermeyelim .


Sadece fiziksel ya da parasal manada değil her alanda özgür olmak gerekir . İnsanlar okuyarak araştırarak , öğrenerek kendi fikri alt yapısını oluşturursa başka insanlara zihnini de emanet etmemiş olur ve fikren de özgür bir birey haline gelir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme