Okumanın Bireyde Yarattığı Sosyal Gelişimi Anlatan Kompozisyon

Okumanın Bireyde Yarattığı Sosyal Gelişimi Anlatan Kompozisyon

Okumak insanın  ufkunu açan , insanın hayattan zevk almasını sağlayan güzel bir eylemdir . Kişi okuyarak çok farklı duygulara sahip olur , hayaller kurar , farklı dünyalara gider , farklı karakterlerin özellikleri hakkında bilgili olur..vs.  Kişi ne kadar çok okursa toplum içindeki sosyal gelişimi de o kadar çok iyi olur . Türkçe’yi daha etkili ve daha güzel konuşur . Karşısındaki kişiye kendini daha iyi ifade eder ve o kişi de  bu güzel ve etkili konuşmadan etkilenir ve böylece birçok insanı etkilemiş olur . 

Birey eleştirel düşünme becerisine, akıl yürütme becerisine sahip olur , yaratıcı düşünme becerisine ve olaylara pratik çözümler bulma kapasitesine de sahip olur . Örneğin; bir arkadaş grubu içinde oturdunuz ve kültürel konuları tartışıyorsunuz .  Çok kitap okuyan kişi bu tartışmada daha çok  bilgiye sahip olduğu için ve daha çok araştırdığı için o ortamda bulunan diğer insanları da düşünceleri ile etkileyebilir ve peşinden birçok kişi sürükleyebilir . Okuyan araştıran farklı alanlarda bilgi sahibi olan insanlar sosyal ortamlarda kendisine akıl danışılan kişiler konumunda olurlar .


Bunun için okuma eyleminden hiç bir zaman vazgeçmemeli , insanları ikna etmek için , etkileyebilmek için , güzel konuşma becerisine sahip olmak için ve insanlar ile iyi ve sağlıklı bir iletişim kurmak için çok okumalı ve kendimizi geliştirmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme