Nerede Birlik , Orada Dirlik Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Nerede Birlik , Orada Dirlik Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanların birlik ve beraberlik içinde yaşamasını bilirlerse , orada kargaşa olmaz , huzursuzluk olmaz . Birlik ve dirliğin olduğu yerde huzur ve mutluluk olur . Bunun için zor günlerimizde el ele vermeliyiz ki kimse bizi yıkamasın ve yok edemesin . Bunun en bariz örneğini 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimi  ile anlatabiliriz .

 Darbeye girişimine kalkışanlar ülkemizi yok etmek istemişler fakat Yüce Türk Milleti sokaklara dökülmüş ve birlik içinde hareket ederek ülkesini korumasını bilmişlerdir . Bu zorlu gecede halkımız ne yapayım darbe oluyor diye evlere kapanmamış , vatanı için canını ortaya koymuş ve  bu yolda şehitlerimiz ve gazilerimiz olmuştur .  Nice canlarımız gitmiştir fakat ülkemiz de bu düşmanların eline teslim edilmemiştir . Çünkü nerede birlik varsa orada dirlik vardır , mutluluk vardır . Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeseydi belki de şu anda ülkemizi başka bir ülke yönetiyor olacak ve dirliğimiz bozulmuş olacaktı .


Bundan dolayı zor günlerimizde de mutlu günlerimizde de bir ve beraber olalım ki ülkemize kimse zarar vermeye kalkışmasın. Her zaman bir ve diri olmamız dileği ile…

2 yorum:

Deneme