"Keşke" İle İlgili Kompozisyon

"Keşke" İle İlgili Kompozisyon

Ünlü bir şahıs - ismi şu an aklıma gelmiyor - hayat biz planlar yaparken başımıza gelenlerdir diyor . Yani biz ne kadar planlar yapsak da bazen işler beklediğimiz gibi gitmez . Yapılan tercihler her zaman başarılı sonuçlar vermez bazen de beklemediğimiz sonuçlarla karşılaşırız ve ah zamanı geri döndürme imkanım olsa diye içimizden geçirdiğimiz olur .

Her insanın öyle veya böyle keşkeleri vardır . Kimisi öğrenim hayatı boyunca yeteri çabayı göstermediği için pişmanlık duyar , kimisi sevdiği bir insana karşı yaptığı olumsuz bir hareketin pişmanlığını duyar , kimisi yanlış tahminde bulunup kaçırdığı bir işin başkasına kazandırdıklarını görünce pişmanlık duyar, kimisi de işlediği günahlardan dolayı pişmanlık duyar . Yani pişmanlıklarım yok diyen bence yalan söylüyordur . Çünkü hiç hata yapmayan hiçbir şey yapmayan insan demektir . Bu da pek mümkün değildir . Her insan yanlış yapar ve yanlışlarından pişmanlık duyup ardından "keşke" der . Belki bazen inadından dolayı dili söylemese de kalbi " keşke " der .


Bence "keşke" demek bir zayıflık değildir . İnsanlar pişmanlık duyabilir ve bunu da ifade edebilir . Önemli olan şey yapılan hatalardan ders çıkarmak ve aynı hataları tekrar etmemektir . Bu şekilde davranan insanlar hayatta hem başarılı hem de mutlu olurlar . 

3 yorum:

Deneme